|

Üçüncü nakil sonuçları açıklandı

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas üçüncü nakil sonuçları, Bakanlığın "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Bir sonraki nakil başvuruları ise 3 Eylül ve 6 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Yeni Şafak
10:02 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 3/09/2018 Pazartesi
AA
Liseye yerleştirmede 3. nakil sonuçları MEB'in sitesinden açıklandı.
Liseye yerleştirmede 3. nakil sonuçları MEB'in sitesinden açıklandı.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas üçüncü nakil sonuçları, Bakanlığın "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

8. Sınıfı tamamlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Lise Geçiş Sınavına giriyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav 2018 yılında 2 Haziran’da yapıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından da tercihler başladı.

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde gerçekleşiyor. LGS 3. nakil başvuruları 27 Ağustos ve 31 Ağustos tarihleri arasında alındı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinden ilan edilen sonuçlarda sorgulama yapabilmek için T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve sorgulama ekranındaki güvenlik kodunun ilgili alana girilmesi yeterli olacak.

4. Nakil başvuruları ise 3 Eylül ve 6 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak.

#Nakil
#MEB
6 yıl önce