|

Ulus çiftinin en uzun bekleyişi

Henüz 2 günlükken hastaneden kaçırılan bebekleri önceki gün bulunan Hülya-İrfan Ulus çifti, çocuklarını kucaklamak için sabırsızlıkla DNA sonucunu bekliyor

Cihan
00:00 - 7/08/2011 Pazar
Güncelleme: 23:54 - 6/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Ulus çiftinin en uzun bekleyişi
Ulus çiftinin en uzun bekleyişi

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde doğum yapan Hülya Ulus'un bebeği henüz 2 günlükken kaçırıldı. Hülya-İrfan Ulus çifti, bebeklerinin kaçırılmasıyla yıkıldı. 20 ay önce meydana gelen olay sonrası polisin ısrarlı çalışmasıyla Ulus Ailesi'ne müjdeli haber verildi. Polis, önceki gün çifte, bebeğin bulunduğunu söyledi. Bebeklerinin hastaneden kaçırılmasından sonra kabus gibi günler yaşayan İrfan ve Hülya Ulus çifti, şimdi bebeklerine kavuşacakları günün hayalini kuruyor. Bebek, DNA sonucunun kesinleşmesi için aileye henüz teslim edilmedi. Tüm umutlarını kaybetmişken gelen müjdeli haberle yeniden hayata döndüğünü belirten baba İrfan Ulus, bebeklerine kavuşabilmek için 20 ay beklediklerini, ancak DNA sonucu için birkaç gün beklemenin kendilerine yıl gibi uzun geldiğini söyledi. İrfan Ulus, bebeklerini kucaklarına aldıklarında artık kendileri için kabus dolu günlerin geride kalacağını ifade etti.

20 AY SONRA MUTLU SON

Anne Hülya Ulus da büyük heyecan yaşadıklarını belirterek, sabırsızlıkla DNA sonucunu beklediklerini ifade etti. Oğlunu kucağına alıp doyasıya koklamadan rahat edemeyeceğini anlatan Hülya Ulus, “Bebeğimin bulunduğuna hâlâ inanamıyorum. Kaybolduğu günden beri cehennemi yaşadık. Bu nasıl bir vicdandır ki, küçücük bir bebeği annesinden ayırıyorlar. 20 ay boyunca merhametsiz ve duygusuz insanların işkencesine maruz kaldık. Ama artık kötü ve kabuslu günlerin biteceğine inanmak istiyorum” diye konuştu. Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 20 aylık çalışması sonucu “Ulus bebek” önceki gün Bitlis'in Tatvan İlçesi Benekli Köyü'nde bulunmuştu. Ailesi tarafından Yakup Eray ismi verilen bebeğin, M.Ş (25) ve eşi G.Ş (17) tarafından 25.01.2010 tarihinde hastaneden kaçırıldığı belirlendi. G.Ş.'nin, Ulus ile aynı gün hastanede yattığı, düşük yaptığı ve Ulus bebeği kaçırdığı tespit edildi.



13 yıl önce