|

Uşak'a yabancı başkan getirildi

Uşak Genç İşadamları Derneği'ne (UGİAD) Christophe Vanderbauwhede başkan seçildi. Yaklaşık 10 yıldır Uşak'ta yaşayan Christope, yabancı sermaye çekme sözü verdi

00:00 - 27/12/2009 Pazar
Güncelleme: 22:59 - 26/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Uşak'a yabancı başkan getirildi
Uşak'a yabancı başkan getirildi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'na (TÜGİK) bağlı olan UGİAD bir ilki gerçekleştirerek yönetim kurulu başkanlığına Belçikalı Christophe Vanderbauwhede'yi seçti. Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda işadamı katılırken Christophe Vanderbauwhede, genel kurul sonrası yaptığı konuşmada Türkiye'de bir sivil toplum örgütü başkanı seçilmesinin inanılmaz gurur verici olduğunu söyledi.

BELÇİKALI FİRMANIN CEO'SU

Belçika merkezli dünyaca ünlü Balta Orient firmasının Türkiye CEO'su olarak görev yapan Christophe Vanderbauwhede yaklaşık 10 yıldır firmanın Uşak'taki fabrikasında yönetici olarak görev yapıyor. Christophe, Türkiye'ye ve Uşak'a ilk olarak 1998 yılında geldiğini daha sonra kısa bir dönem Belçika'ya döndüğünü söyledi.

DIŞARIDAN YATIRIM ÇEKECEK

Christophe, seçim sonrası yaptığı konuşmada hedeflerini şöyle açıkladı: “Uşak'ın dış dünyada kötü imajı var. Bu imajı düzeltmek için hep birlikte çalışacağız. Yerli ve yabancı yatırımcıları kentimize çekmek için Türk arkadaşlarla gerekli adımları atacağız.”


Ufkumuzu açacak

Genel kurula katılan EGAFED Başkanı Efkan Ceylan, Christophe Vanderbauwhede'nin UGİAD başkanı seçilmesinin önemine değinerek, TÜGİK bünyesinde ilk defa böyle bir durumun yaşandığını ve Christophe'nin genel kurulda oy birliği ile başkanlığa seçildiğini dile getirdi. Uşak'ın küreselleşen dünyada ufkunu genişleterek bir ilki başardığını da ifade eden Ceylan, “Ülkemizde yatırım yapan istihdam sağlayan herkesin sosyal hayatta etkin görevler alabileceğini gösterdik" dedi.



14 yıl önce