|

Uyuşturucu çetesinin lideri eski polis çıktı

Çatalca'da düzenlenen operasyonda 52 kilo 770 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu çetesinin elebaşı ise mesleğinden ihraç edilen eski polis memuru Osman Serdar İ. çıktı

Gül Akın
00:00 - 4/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:00 - 4/08/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Uyuşturucu çetesinin lideri eski polis çıktı
Uyuşturucu çetesinin lideri eski polis çıktı

Çatalca'da düzenlenen operasyonda elebaşılığını uyuşturucu ticareti suçundan mesleğinden ihraç edilen eski polis Osman Serdar İ'nin yaptığı 5 kişilik şebeke çökertildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu, ihbar üzerine Çatalca'da bir araca operasyon düzenlendi. Baskında aracın LPG tankı ve kapı iç kısmına saklanmış 52 kilo 770 gram eroin ele geçirildi. Bunun üzerine Osman Serdar İ., Fatih B., Ayşe K., ve İran uyruklu Ali Esmaeil Z., ile Esmaeil A., gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların oluşturduğu şebekenin elebaşılığını polislikten atılan Osman Serdar İ.,'nin yaptığı ortaya çıktı. Osman serdar İ.'nin Hakkari'de görev yaptığı 2005 yılında, uyuşturucu ticareti suçuna karıştığı tespit edildiği ve meslekten ihrac edildiği belirtildi. Osman Serdar İ'nin polislikten atıldıktan sonra da yine uyuşturucu işine devam ettiği açıklandı. Yetkililer, İran uyruklu iki zanlının ise uyuşturucuyu ülkelerinden Türkiye'ye getirdiği; Fatih B., ile Ayşe K.'nın da eroini sakladığını açıkladı. Emniyette işlemleri tamamlanan 2'si yabancı uyruklu 5 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

14 yıl önce