|

Uyuyan devi uyandırdılar

Türkiye’nin son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 milyon kilometrekarelik vatanımız talan edildi, geriye 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Birileri bunu da çok görüyor. Bizi öyle zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Türk milleti asırlık rehaveti atıyor, tozları silkeliyor” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:20 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti grup toplantısında önemli mesajlar veren Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’ndan sonra artık hiçbir ülkenin Türkiye’nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacağını söyledi.
AK Parti grup toplantısında önemli mesajlar veren Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’ndan sonra artık hiçbir ülkenin Türkiye’nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisin grup toplantısında ve gazetecilerin sorularına ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Amerika’nın, PYD ve YPG ‘ye silah desteğine karşı, uluslararası hukuk kapsamında Türkiye’nin bir girişimi olup olamayacağına” yönelik soruya, “Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları da atacağız” yanıtını verdi. Bunun uluslararası hukukta karşılığının olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ

“Böyle bir saçmalık olur mu? Buralarda hiçbir hak ve yetkin yok ve üstelik terör örgütlerini beslemek suretiyle NATO’da beraber olduğun, ortağın olan ülkeye saldırtıyorsun. Bize düşen, bu müracaatımızı yapmak. Hak arama müracaatımızı yapmak. Terör örgütüne böyle bir desteği vermek, onlara yardım, yataklık yapmak zaten ulusal ve uluslararası hukukta suç teşkil ediyor. Birileri farklı yaklaşabilir, o ayrı ama biz üzerimize düşen görevi yapalım, adımlarımızı atalım.” Erdoğan, bu adımları hem iç hem de uluslararası hukuk alanında atmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TÜRK İBARESİ KALKACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Türk Tabipleri Birliği’nin kapısına kilit vurulmasını” istediğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, “Bir defa onun başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Çünkü bunların milli, yerli, bu ülkenin şu anda yapmış olduğu vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma diye bir durumları yok. Tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var. Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar” dedi. Erdoğan, grup toplantısında ise şu mesajları verdi: “Barış için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Artık hiçbir ülke, hiçbir kurum Türkiye’nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacak hale gelmiştir. Yoksa Afrin Operasyonunu, Fırat Kalkanı Harekatını yapabilir miydik?

  • Külliye’de terörle mücadele zirvesi
  • Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda 18. gün geride bırakılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de güvenlik zirvesini topladı. Güvenlik Toplantısı'nda ana gündem maddesi, Suriye'deki son gelişmeler çerçevesinde terörle mücadele konusu oldu. Ulusal güvenlik için tehdit teşkil eden terör örgütleriyle mücadele zirvede masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve ilgili bürokratlar katıldı.
Dışarıdan almak yok

Geçen hafta Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “Yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli askeri operasyonlar yürüttüğümüz şu dönemde, savunma sanayii projelerimiz çok daha kritik hale gelmiştir. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz taktirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı, hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkanlarımızla üretme işini belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık, şu anda ne halde bulunurduk. Açıkçası bunu düşünmek bile istemiyorum. Bunun için son toplantımızda şöyle bir karara vardık: Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışardan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz” dedi.

Bölgede belirleyiciyiz

Erdoğan, “Kusura bakmayın. Eğer biz büyük devlet olmaya ve bu ülkede birilerinin bizim canımızı acıtmasına müsaade etmek istemiyorsak, bu topraklarda belirleyici olacağız. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir” diye konuştu. Erdoğan, ABD’nin “DEAŞ’ı temizlediğine” dair açıklama yaptığını anımsatarak, “Çok açık bir şey var; o zaman sizin Türkiye’ye, İran’a veya olmaz ya Rusya’ya yönelik hesabınız var. Fakat biz yerimizde dim dik duruyoruz ve duracağız” dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce