|

Van'da Başbakan alarmı

Cihan
00:00 - 16/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 21:56 - 16/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Van'da Başbakan alarmı
Van'da Başbakan alarmı

Çeşitli ziyaretler için 18 Mayıs Cuma günü Van'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi ildeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.

Başbakan'ın ziyareti için Ankara'dan 250 polis talebinde bulunulduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, ayrıca bomba detektörü köpekler ile Diyarbakır'dan gelecek olan Skorski polis helikopterinin havadan Başbakan'ı koruyacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın cuma günü birtakım açılışlar gerçekleştireceğini ve gençlik şölenine katılacağını kaydeden Kesmez, "Yönetmenliklerimiz gereği daha önceden devlet büyüklerimiz gelirken şehirde genel uygulama yapıyoruz. O yaptığımız uygulamalardan bir tanesi Huzur 65 adıyla yaptığımız uygulama. Şehrin 4 giriş noktası, merkezin 4 önemli kavşağı ve 2 umuma açık yerde uygulama yapıyoruz. Şu ana kadar 18.00-20.00 saatleri arası uygulamayı yapıyoruz ve şu ana kadar bize ulaşan bir vukuatımız yok. Uygulamamıza polis, amir toplam 110 arkadaşımız göreve katıldı." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın geleceği cuma günü "1 numaralı tedbiri" alacaklarını ifade eden Kesmez, "Normal görev başında olan görevlilerimizin dışında gece ve gündüz izinli tüm görevlilerimizi getireceğiz. Ayrıca Ankara'dan 250 civarında polis arkadaşımızı talep ettik. Bunun yanında bomba detektörü köpeklerimiz ve Diyarbakır'dan Skorski helikopterimiz gelecek. Helikopterimiz ile havadan kontrollerimizi yapacağız. Yani şu ana kadar ilde aldığımız en üst düzeyde tedbiri alacağız." diye konuştu.

Şehir giriş noktaları, şehir merkezi ve umuma açık yerlerde yapılan uygulamada 79 yerin denetlendiği, 287 araç ve bin 411 şahsın sorgulandığı belirtilirken, uygulama sonrası 5 aracın trafikten men edildiği, aranan 1 şahsın yakalandığı ve alkol nedeniyle 1 şahsın ise ehliyetine el konulduğu ifade edildi.


17 yıl önce