|

Vanhanen: AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik etmeli

AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, mevcut koşullarda Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını ifade ederek, "AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik edecek gerekli adımları atmaya devam etmek zorunda" dedi.

Anka
00:00 - 26/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 02:28 - 26/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Vanhanen: AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik etmeli
Vanhanen: AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik etmeli

AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, Finlandiya'nın AB Dönem Başkanlığı'nın son iki ayında, "Kıbrıs" ve "hazmetme kapasitesi" gibi konuların gündemi belirleyeceğini belirtti. Vanhanen, mevcut koşullarda Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını ifade ederek, "AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik edecek gerekli adımları atmaya devam etmek zorunda" dedi. Vanhanen Europolitics'e verdiği mülakatta, AB reformlarını yapmış bir Türkiye'nin üyeliğinin Avrupa kamuoyu tarafından da kabul göreceğinin altını çizdi.


TÜRKİYE GAYRET, AB TEŞVİK ETMELİ

Vanhanen, zirvede Türkiye ve Kıbrıs ile ilgili sorunları genişleme hakkında düzenlenecek genel bir müzakere çerçevesinde tartışacaklarını dile getirerek, "Burada, 40 yıldır var olan bir soruna çözüm bulma hedefinin zorluğu ile karşı karşıyayız. Bu müzakerede ayrıca, AB'nin "hazmetme kapasitesi' konusunu da gündeme getireceğiz." dedi. Vanhanen, "Türkiye, şu anki koşullar altında AB'ye katılmaya uygun değildir. Yasalarını geliştirecek ve toplumsal reformları gerçekleştirecek ciddi kararlılığı göstermek zorundadır. AB de, Türkiye'nin üyeliğini teşvik edecek gerekli adımları atmaya devam etmek zorunda" diye konuştu.

18 yıl önce