|

Veysi Kaynak: ABD'nin vize yasağı tarihini inkar olur

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'nin vize yasağına değinerek, "ABD'nin vize yasağı kendi tarihini inkar olur" dedi.

Yeni Şafak
10:27 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:16 - 1/02/2017 Çarşamba
AA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Anadolu Ajansı'nda soruları yanıtlıyor.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Anadolu Ajansı'nda soruları yanıtlıyor.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Anayasa değişikliği


Halk kendisi bizzat seçecektir yürütme organını ve güvenoyunu kendisi verecektir. Meclis tarafından 'başkanın ve hükümetin Türkiye'yi yönetmediği' iddiasıyla yeni seçim kararı alınırsa da halk, güvenini tazeleyecektir ya da tazelemeyecektir. Doğrudan halkın iradesine dayanan, gerçekten doğrudan demokrasinin çok güzel bir örneği olacaktır.



"ABD'nin yasağı tarihi inkar olur"


Trump'ın 7 ülkeye yönelik vize yasağına değinen Kaynak, şu ifadeleri kullandı:



ABD'nin vize yasağı kendi tarihini inkar olur.



Türkiye'de 3 milyon mülteci var, bu mültecilerin büyük çoğunluğu Suriyeli ama Filistinliler, Iraklılar, Afganlar var hatta Ermeniler var. Biz, bunların tamamına sadece insan olarak bakıyoruz. Tamamının sağlığını, eğitimini, geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Bizim hem kültürümüz hem tarihi köklerimiz böyle yapmamızı gerektiriyor.



"10-20 bin seçmenle netice değişmez"


Başbakan Yardımcısı Kaynak, '10 bin Suriyeli mülteciye vatandaşlık verilerek oy kullandırılacağı' iddiasına ilişkin, "50 küsur milyon seçmenin olduğu bir ülkede, 10-20 bin seçmenle referandumun neticesinin değiştirilmesini düşünmek en hafif tabirle, büyük bir safdillik olur. 10-20 bin seçmenle referandum neticesi değiştirilemez, değiştirilmesi hayal bile edilemez. Bunlar gereksiz vehimlerdir." dedi.





















#Veysi Kaynak
7 yıl önce