|

Vostok mesajı

Rusya, Çin ile birlikte tarihinin en büyük askeri tatbikatı Vostok-2018’e başladı. Tatbikatta 297 bin asker, binden fazla uçak, helikopter, insansız hava aracı, 36 bine yakın tank ve zırhlı araç ile 80’e yakın gemi görev yapıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:54 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Putin, Vladivostok’ta ağırladığı Çin lideri Şi Cinping’e Rus yemeklerini tattırdı.
Putin, Vladivostok’ta ağırladığı Çin lideri Şi Cinping’e Rus yemeklerini tattırdı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 17 Eylül’e kadar sürecek tatbikatın iki aşamada yapılacağı kaydedidi. Açıklamada, Tsugol poligonunda yapılacak tatbikata 26 helikopter ve 6 uçakla Çin ordusundan birliklerin de katıldığı bilgisi verildi. Rusya’nın tatbikatı NATO’nun, Ukrayna’da 3 Eylül’de başladığı ve 15 Eylül’e kadar sürecek ‘Rapid Trident’ (Hızlı Mızrak) tatbikatıyla aynı döneme geldi. Çin, geçen hafta Rusya’nın Doğu Akdeniz’de düzenlediği tatbikata da katılmıştı.


DOLAR SALTANATI BİTECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile askeri ve teknik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındığını söyledi. Putin, Çin ile ticarette ulusal para birimlerinin kullanımını desteklediklerini de belirterek, “Ulusal para birimlerinin kullanımı, küresel piyasalarda artan riskler doğrultusunda Çin ile yapılan ticarette bankacılık sistemlerinin istikrarını arttıracaktır” dedi. Putin, Rusya’nın Vladivostok kentinde Doğu Ekonomi Forumu kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Putin, ikili ticaret hacminin geçen yıl yüzde 30 artarak 50 milyar dolara çıktığına işaret ederek, “Bu yılın sonuna kadar ikili ticaretimizin rekor seviye olan 100 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

#Rusya
#Çin
#Vostok
6 yıl önce