|

VW AG'den Şahenk'e Diamond Pin ödülü

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Volkswagen AG'nin küresel iş ortaklarına verilen geleneksel Diamond Pin Ödülü'ne layık görüldü

Eskişehir
00:00 - 4/01/2008 Cuma
Güncelleme: 00:07 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
VW AG'den Şahenk'e Diamond Pin ödülü
VW AG'den Şahenk'e Diamond Pin ödülü

Volkswagen AG'nin geleneksel olarak her yıl en değerli küresel iş ortaklarına verdiği "Diamond Pin" ödülü, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e verildi. Şahenk, Volkswagen AG çatısı altında yer alan markalara kattığı değerin yanı sıra OtoMotion gibi bir projeyi hayata geçirmesi dolayısıyla da ödüle layık görüldü. 1993'ten bu yana Volkswagen AG çatısı altında yer alan VW Binek ve Ticari Araç, Audi, Bentley, Lamborghini, SEAT, Skoda ve son olarak Bugatti gibi birçok küresel başarı kazanmış markayı temsil eden Şahenk, Volkswagen AG'nin 1960'dan bu yana, her yıl en değerli iş ortaklarına ve distribütörlerine verdiği Diamond Pin ödülünü VW AG Bölge Satış Direktörü Dirk Jörke'den teslim aldı.

ŞEVKİ İLE DEĞERLENDİ

Jörke, Türkiye'deki distribütörlüklerinin Doğuş Grubu'nun şevki, deneyimi ve katkılarıyla daha değerli hale geldiğini belirtti. Dirk Jörke, ödül töreninde Ferit F. Şahenk'e hitaben yaptığı konuşmasında "1999 yılında Doğuş Grubu'nun başına geçtiğinizde çok genç bir işadamıydınız. Türkiye'nin geçiş döneminde olduğu bu zor zamanlarda tüm zorlukların üstesinden gelerek grubunuzu Türkiye'de daha iyi bir noktaya getirdiniz. Rakamlar ve gelişmelerden bahsetmeksizin VW markasına kattığınız değeri anlatmaya yeterli değildir. Sizin güçlü vizyonunuz her zaman çok dikkate değer oldu" dedi.


TUSAŞ, A380 motorları için parça üretecek

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Akın Duman, geliştirilmekte olan Boeing 787, 747 ve Airbus 350'lere güç verecek Genx motoru ile dünyanın en büyük uçağı A380'de kullanılacak GP7200 motorlarına parça ürettiklerini bildirdi. Üretim anlamında dünyanın önde gelen başrol oyuncuları arasında olduklarına işaret eden Duman, "amacımız, Türkiye'de bir uçak motor sanayi oluşturmak" dedi. Duman, TEI'nin, Türkiye'de kalıcı bir uçak motar sanayinin kurulması ve uluslararası alanda hedeflenen noktaya ulaşılması amacıyla, projelerini sürdürdüğünü belirtti. Havacılık sektöründeki gelişmelere paralel son yıllarda atağa kalkan TEI'nin, 2007 sonu itibariyle 140 milyon doları ihracat olmak üzere toplam 250 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini anlatan Duman, TEI'nin askeri ve ticari uçak motorları ile gaz türbinlerine yönelik yükselen üretim kapasitesiyle, Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yer aldığını kaydetti.


16 yıl önce