|

Yabancının emlakta gözdesi Türkiye

İndependent On Sunday, rekor sayıda İngiliz yatırımcının yurt dışında emlak alımı ile ilgilendiğini, en çok ilgi gören ülkenin ise, Türkiye olduğunu belirtirken "Türkiye, liste başında" dedi

Anka
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:53 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Yabancının emlakta gözdesi Türkiye
Yabancının emlakta gözdesi Türkiye

Rekor sayıda İngiliz yatırımcının yurt dışında emlak alımı ile ilgilendiği bildirildi. The İndependent On Sunday, yurt dışı emlak alımlarında en çok rağbet gören ülkenin Türkiye olduğunu belirtirken, "Türkiye, liste başında" ifadesini kullandı. Gazete, Türkiye için kullanılan "Yeni İspanya" ifadesine yer verdi.

UZAK UFUKLARDAKİ UMUT

İngiltere'de Pazar günleri yayınlanan The İndependent On Sunday gazetesi, "Türkiye ve Ötesi: Riskte ve Uzak Topraklarda Alım Yapmanın Ödülü" başlıklı haberinde İngiltere'de emlak fiyatlarındaki durgunluğa karşın para kazanmak isteyen İngilizler için "uzak ufuklarda umut"un olduğunu belirterek Türkiye'yi örnek verdi. Rekor sayıda yatırımcının dünyanın çeşitli yerlerinde emlak yatırımları ile ilgilendiğini kaydeden gazete "Ve Türkiye liste başındadır" dedi. İngiliz gazetesi, yurt dışı için mortgage kredi sağlayan Conti Financial Services'in, Türkiye'ye yönelik bilgi başvurularının yıllık olarak yüzde 147 artarken İspanya için yüzde 28 bir gerilmenin olduğunu belirtti.

TÜRKİYE YENİ İSPANYA

Türkiye'deki emlak fiyatlarının 2007'de yüzde 15-20 arasında arttığını belirten gazete, İngiltere'ye göre fiyatların hâlâ ucuz olduğunu belirterek Türkiye'de iki odalı dairelerin 50 bin sterlinden, villaların ise 90 bin sterlinden satıldığını yazdı. Conti Satış ve Marketin Direktörü Simon Conn da, Türkiye'ye "Yeni İspanya" dendiğine dikkat çekerken Türkiye'nin, İspanya'nın yaşadığı sorunların bazıları ile karşı karşıya geldiğini ancak Türkiye'nin daha çabuk öğrenmekte olduğunu da söyledi.

16 yıl önce