|

Yalanın sonu yok

Sosyal medyada Zeytin Dalı’na karşı yürütülen kara propaganda, her gün farklı yalanlara sahne oluyor. PKK’lıların son olarak “Afrin’de soykırım yapılıyor” algısıyla paylaştığı fotoğrafın, köpeğin saldırısına uğrayan İngiliz bir çocuğa ait olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:12 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
TSK’nın sivilleri ve çocukları vurduğu algısı oluşturulmaya çalışıldı.
TSK’nın sivilleri ve çocukları vurduğu algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik sosyal medyada yürütülen kara propaganda devam ediyor. PYD/PKK yandaşları, harekatı karalamak için farklı yer ve zamanlarda çekilmiş 3 çocuk fotoğrafından kolaj oluşturup Afrin yalanlarını tek bir kareye sığdırmaya çalıştı.


SOYKIRIM YALANI ÇÖKTÜ

“Afrin’de soykırım yapılıyor” yalanıyla paylaşılan ve uluslararası topluma çağrıda bulunulan kolajda, üstte yer alan koşan çocuk fotoğrafına montaj yapıldığı tespit edildi. Afrin’de AFP tarafından çekilen fotoğrafın arka planına, bir patlamaya ait başka bir görüntü yerleştirilerek TSK’nın sivilleri ve çocukları vurduğu algısı oluşturulmaya çalışıldı. Kolajda sol altta yer alan çocuk fotoğraflarının ise Esed rejimi kuşatması altındaki Doğu Guta’da çekildiği belirlendi.


İNGİLİZ ÇOCUĞU AFRİNLİ YAPTILAR

Terör örgütleri bu sefer, dünyanın çeşitli yerlerinde çekilmiş patlama ve savaş görüntülerinin yanısıra İngiliz The Sun gazetesinin haberindeki görsel üzerinden de manipülasyona kalkıştı. Kolajın sağ altında yer alan kanlar içindeki çocuk fotoğrafının, 16 Haziran 2015’te İngiltere’de köpek saldırısına uğrayan ve yüzüne 240’tan fazla dikiş atılan 18 aylık Mayzee-Jo Gaspa bebeğe ait olduğu ortaya çıktı.

#PKK
#Terör
#Propaganda
6 yıl önce