|

Yalçınkaya yine çetelerle anılıyor

Çakıcı ve Peker dosyalarında adı geçen Yargıtay eski Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın Yeniköy çetesinin liderleriyle telefon görüşmesi yaptığı belirlendi

Haber Merkezi
00:00 - 14/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 02:37 - 14/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yalçınkaya yine çetelerle anılıyor
Yalçınkaya yine çetelerle anılıyor

Çete liderleri Alaattin Çakıcı ile Sedet Peker dosyalarında adı geçtiği için Yargıtay'daki görevinden alınıp Kazan Savcılığına atanan Yargıtay eski Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya'nın adı bu kez de uyuşturucu rekabeti içinde olan çetelere takıldı. Uyuşturucu ticareti yapan Adıyamanlılar Çetesi lideri Ramazan Özaslan ile rekabet halinde olan Yeniköy çetesi liderleri Atilla Önder, Fikret Eskin ile Hasan Şah Deryasoy'un mahkemelerdeki dosyaları hakkında hakimlerle görüştükleri tespit edildi.

'REİSE SELAM SÖYLE' DEMİŞTİ

Peker hakkındaki Kelebek dosyasında dinlemeye takılan ve “reise selam söyle” diyerek Peker'le ilişkisini ortaya koyan Yalçınkaya'nın bu kez de Yeniköy çetesinin liderleri ile sık sık görüştüğü belirlendi. Çakıcı ve Peker olayları ile bağlantısının ortaya çıkması üzerine Yargıtay'daki görevinden alınan Yalçınkaya, eş durumundan Ankara'ya yakın bir yere tayin edilmesini istemişti. Bunun üzerine Ankara'nın Kazan ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirilen Ercan Yalçınkaya bir süredir Ankara Cumhuriyet Savcılığı bünyesinde görev yapıyor. Yalçınkaya'nın Yeniköy Çetesi liderleri ile yaptığı telefon görüşmelerinde Yargıtay'daki dosyalarına yardımcı olabileceğini belirttiği öğrenildi. Yalçınkaya'nın çete bağlantılarının ortaya çıkması üzerine gözler Adalet Bakanlığı'na çevrildi.

Bağlantı istifa ettirdi

Adalet Bakanlığı Yalçınkaya için henüz harekete geçmedi. Yalçınkaya hakkındaki dosyanın oluşması halinde HSYK harekete geçecek. Eraslan Özkaya'nın Yargıtay Başkanı olduğu dönemde Yargıtay Genel Sekreterliği görevini yürüten Yalçınkaya, Peker ve Çakıcı'yla olan ilişkisi yüzünden istifa etmek zorunda kalırken, hakkında dava açılmış, ancak beraat etmişti.

17 yıl önce