|

Yalnız Amerika

ABD merkezli Time dergisi, Donald Trump’ın başkanlık görevine başlamasıyla yalnızlaşan ve en önemli müttefiklerinden uzaklaşan ABD’yi Şubat sayısı kapağına taşıdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Makalede, ABD’nin küresel prestijini kaybetmesi nedeniyle dünyanın yeni lider ülkeler aradığı ifade edildi.
Makalede, ABD’nin küresel prestijini kaybetmesi nedeniyle dünyanın yeni lider ülkeler aradığı ifade edildi.

Dergi, ABD’yi tek başına kalmış, yalnız bir ülke olarak tasvir etti. Karl Vick'in kaleme aldığı, “America Alone” (Yalnız Amerika) başlıklı makalede, Trump yönetiminde ülkenin imajını kaybetmesi ve yalnızlaşmaya başlamasından söz edildi. Makalede, II. Dünya Savaşı’nın ardından ABD’nin dünyanın en güçlü ülkesi ve demokrasi için bir ilham kaynağı konumuna yükselmişken bugün basın özgürlüğü ve göçmenlik gibi konularda eleştirilen bir ülke haline geldiği vurgulandı. ABD’nin, en önemli müttefikleri olan Avrupa ülkelerinde bile eleştirildiği belirtilen makalede, Trump’ın ABD’nin en önemli müttefiki İngiltere’ye girişinin engellenmesi için imza toplandığı hatırlatıldı.

Makalede, ABD’nin küresel prestijini kaybetmesi nedeniyle dünyanın yeni lider ülkeler aradığı ifade edildi. ABD’nin özellikle Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte hızla yalnızlaştığı yorumları son dönemde sıklaşmıştı. ABD’nin bu yalnızlığı son olarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan Kudüs oylamasında net şekilde görüldü. Yıllardır Ortadoğu’nun şekillenmesine yön veren aktörler arasındaki ABD, Suriye ile ilgili kararların alındığı toplantılarda artık yer bulamıyor.

#ABD
#Time
6 yıl önce