|

Yarın okullar tatil mi? 9 Ocak Pazartesi

Yarın okullar tatil mi? Öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz. İstanbul'da etkili olan kar yağışı öğrenciler için eğlenceye dönüşürken çalışanlar ve sürücüler için zor anların yaşanmasına neden oldu. Peki İstanbul'da yarın (9 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi? Valilik açıklaması yapıldı mı? İşte tüm ayrıntılar.

Yeni Şafak
22:16 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:31 - 7/01/2017 Cumartesi
Diğer
Yarın okullar tatil mi?

Hem öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği kar tatili ile ilgili açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da da yoğun şekilde görüldü. İstanbul'da kar kalınlığı 120 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışının ardından ise öğrenciler 9 Ocak Pazartesi gününün tatil olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin'den yapılacak açıklamalar bekleniyor. İşte son gelişmeler ve detaylar.



İstanbul'da yarın (9 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi?


İstanbul'da yoğun kar yağışının ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında açıklamalar bekleniyor. Şu ana kadar İstanbul'da okulların tatil edilmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. İstanbul Valiliğinden açıklama yapıldığı anda haberimizde sizlerle paylaşacağız.



İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR


İstanbul'da dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı noktalarda kar kalınlıkları bir metreyi aştı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, dün akşam başlayan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy ve Mahmutbey başta olmak üzere il genelinde etkili oluyor.



TEM otoyolunda çalışma yapan ekipler yolun açık tutulmasını sağlarken, ilçe belediyelerine de ek tuz takviyesi yapan Büyükşehir Belediyesi, trafikte bekleyen vatandaşlara 31 bin 50 kumanya paketi, çay ve hazır çorba dağıttı.



Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollarda zaman zaman aksayan trafik akışı, ekiplerin müdahalesiyle normale döndü.



Park Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta Ekipleri, İSFALT, 153 Beyaz masa ekipleri sahada üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.



- Kar kalınlığı bir metreyi aştı


İstanbul'da en son ölçülen kar kalınlığı Çatalca-Subaşı'da 110 santimetre, Arnavutköy'de 60-65 santimetre, Büyükçekmece ve Sultangazi'de 55-60 santimetre, Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa'da 45-50 santimetre, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy'de 40 santimetre, Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak'ta 30-35 santimetre, Uğur Mumcu, Bahçelievler, Küçükçekmece'de 25 santimetre, Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe'de 20 santimetre Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy'de 15-18 santimetre, Pendik, Kartal, Tuzla'da 10 santimetreye ulaştı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün geceden itibaren bin 347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede üç vardiya halinde 7 bin personelle görev yaptı.



Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri sabah saatlerinden itibaren 15 bin 93 ton tuz, 132 ton solüsyon kullandı.



- Metro seferleri uzatıldı, metrobüs hattına ek seferler konuldu


Yoğun kar yağışı nedeniyle metro saat 06.00'ya kadar yolcu taşımaya devam edecek. Metrobüs hattına ek seferler konulurken, Marmaray ise saat 01.00'e kadar hizmet verecek.



Kar yağışı nedeniyle dün akşam ilerlemekte zorlanan sürücülerin Esenyurt ve bazı bölgelerde yol kenarlarında park ederek bıraktığı araçlar, gün içinde trafikte aksamalara yol açtı. Araçlarını almak için gelen vatandaşlar biriken kar nedeniyle araçlarını çıkarmakta güçlük çekti.



Kentteki trafik yoğunluğu son olarak yüzde 10 olarak ölçülürken, Kınalı yolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa yakasına geçişlerinde sıkışıklık görülüyor.



Bölgeye giden AKOM ekipleri, trafik akışının normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.



Kar yağışı Silivri'de de hayatı olumsuz etkiliyor.



İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle seferlerin aksadığı Atatürk Havalimanında bilet satış ofisleri ve terminalde yoğunluk yaşandı.



Yoğun kar yağışının hava trafiğini etkilediği Atatürk Havalimanında iniş ve kalkışlar öğle saatlerinden itibaren normale döndü. Hava yolu şirketlerinin iptal etmediği tarifeli seferler, gecikmeli de olsa yapılmaya başlandı. Dış Hatlar Terminalinde işlemlerini yaptıran yolcular, pasaport kontrollerinin ardından uçaklara yönlendirildi.



Seferleri iptal edilen yolcularsa işlemlerini bilet satış ofislerinde yaptırabiliyor. Bu nedenle ofislerin önünde yoğunluk oluşuyor.



Terminalde uçakların kalkmasını bekleyen yolculara, Türk Hava Yolları (THY) tarafından kumanya dağıtılıyor.



- Pistler iniş ve kalkışa hazır



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri tarafından sürekli temizlenen pistlerin iniş ve kalkış için hazır olduğu, kapasite kısıtlaması amacıyla iptal edilen seferler dışındaki tüm uçuşların yapıldığı bildirildi. Sefere çıkacak uçakların kanat, gövde ve motoruna buz çözücü sıvı uygulanarak, olumsuz hava koşullarına uygun hale getirildiği öğrenildi.



THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında, hava koşulları nedeniyle yarın iç ve dış hatta planlanan 62 seferin yapılamayacağı bildirildi.



Yolculardan seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.thy.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.






#Yarın okullar tatil mi
#Pazartesi okullar tatil mi
#İstanbul
#Kar tatili
#İstanbul Valiliği
#İstanbul Valisi Vasip Şahin
7 yıl önce