|

Yeni düşünceyle bir adım daha öne

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 'Daha önce dünya markası olmayı hedefliyorduk. Artık dünya markalarının önüne geçmeyi hedeflemekteyiz' dedi

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni düşünceyle bir adım daha öne
Yeni düşünceyle bir adım daha öne


TWEEN markası ile dünya moda başkentlerindeki etkinliğini artırmayı planlayan Orka Group, üst sınıf giyim ve aksesuarlarında dünya çapında markalar Uniqlo ve Jil Sander 'in baş tasarımcılığını yapmış Pierangelo D'Agostin'i transfer etti. TWEEN'in logosunu markaya yapılan yatırımı kaybetmeden hem de tamamen farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan İtalyan tasarımcı, TWEEN'in logosunu Asya ve Avrupa arasında köprü konumunda yer alan İstanbul'dan esinlenerek, İngilizce'de 'Between-arasında' anlamını çağrıştıracak 'Tween' olarak değiştirdi.

RENKLERİN DİLİNİ KULLANDI

Tween'in yeni yüzünü kamuoyuna duyurmak amacıyla yapılan toplantıda konuşan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, TWEEN markasıyla Londra ve Tokyo gibi dünya moda başkentlerindeki etkinliklerini artırmayı planladıklarını söyledi. Bu amaçla TWEEN'in başına dünyaca ünlü Pierangelo ve ekibini getirdiklerini anlatan Orakçıoğlu, 'Biz bu hedefe ulaşmak için tasarım ve üretim teknolojilerinde dünyanın 1 numaralı tasarımcısıyla çalışmaya başladık. Şu ana kadar 3 milyon dolarlık yatırım yaptık. TWEEN'deki değişim için Pierangelo ve ekibi 6 aydır durmadan çalışıyor. Pierangelo TWEEN'in koleksiyonunu oluştururken renklerin dilinden yararlandı. Renkler dünyanın her yerinde en kolay anlaşılır iletişim dilidir. Yeni koleksiyonumuzda her bir koleksiyon farklı renklerle ifade edildi' dedi. Pierangelo D'Agostin aylarca süren yoğun çalışmanın ardından TWEEN'inkreatif içeriği ve imajını yeniledi.


12 yıl önce