|

'Yeni IMF şefi bizi batıracak'

DYP'li Sağlam, yeni IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kakhonen'in Bulgaristan'ı batıran programa imza attığını hatırlatarak, "Bulgarları batıran Finli geliyor. Allah vere de sıra bizde olmaya" dedi.

.
00:00 - 10/04/2001 Salı
Güncelleme: 15:44 - 14/01/2014 Salı
Yeni Şafak
 'Yeni IMF şefi bizi batıracak'
'Yeni IMF şefi bizi batıracak'

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sağlam, IMF'nin Türkiye Masası Şefi'nin değiştiğini hatırlatarak, "Bulgarları batıran Finli geliyor. Allah vere de sıra bizde olmaya..." dedi. Sağlam, partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, IMF Türkiye Masası Şefliği'ne Juha Kakhonen'in atandığını hatırlatarak, "Bulgarları batıran Finli Türkiye'ye geliyor. Allah vere sıra bizde olmaya. Çünkü Dünya Bankası'nın gönderdiği arkadaşımız da hala ne muhalefet partileriyle bir toplantı yapma nezaketini gösterdi ne de bugüne kadar Meclis'e gelip 'ekonomik krizdeki hasar tespiti şudur' dedi" şeklinde konuştu.

Paralar geri alınmalı

Esnafın ve çiftçilerin sokağa döküldüğünü, muhalefetin de bu sıkıntıları dile getirmeye çalıştığını belirten Sağlam, buna karşın "tekel medyasının muhalefete muhalefet yaptığını ve provokatör aradığını" ifade etti.

Mehmet Sağlam, kaynak arayışı için de "milletin parasını hortumlayanlardan paranın geri alınmasını" önererek, bu konuda gelecek kanun tasarısına da tam destek vereceklerini söyledi.


23 yıl önce