|

Yeni Şafak'a iki ödül birden

TGC "2000 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu. Yeni Şafak'tan Hüsamettin Acar ve Ali Galip Altunçul ödüllerini teslim aldı.

.
00:00 - 7/02/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:37 - 4/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak'a iki ödül birden
Yeni Şafak'a iki ödül birden

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından her yıl gerçekleştirilen "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"nin 2000 yılı sahipleri ödüllerini aldı. Törene, gönderdiği mesajla katılan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, basının, özgürlükleri temel alan demokrasinin işleyebilmesinin ve düşünce özgürlügünün en etkili araçlarından biri olduğunu belirtti. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Devlet Bakanları Rüştü Kazım Yücelen ve Fikret Ünlü ile siyaset ve medya dünyasından davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Nail Güreli TGC'nin Gazetecilik Başarı Ödülleri'nin, bu yıl da dikkate değer, ilginç bir dönemde verildiğini kaydetti. "Medya-siyaset-ticaret" ilişkilerinin tartışıldığı ve bunun yansımalarının çeşitli çevrelerde değişik açılardan yorumlandığı bir ortamda, basının işlevini doğru ve dürüst olarak yerine getirebilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Güreli, son dönemlerde kimi medya sermayesinin yanlış yapısal ilişkilerinin ve yönetiminin kusurlarının bedelini, yine çalışanların ödediğini ve yüzlerce gazetecinin işsiz kaldığını da vurguladı.

Sezer, özgür basını vurguladı

TGC Başkanı Nail Güreli'ye ödül töreni dolayısıyla bir kutlama mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk basınının, demokrasinin toplumun her kesimine yayılması, saydam bir yönetim anlayışının yerleşmesi, ülke ve dünya sorunları hakkında kamuoyu oluşturulması konusunda etkin güç olmaya devam edeceğini bildirdi.


23 yıl önce