|

Yeni yıla böyle girdik

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yıl büyük coşkuyla karşılandı. Meydanlarda toplanan vatandaşlar havai fişek gösterileri ve konserler eşliğinde eğlendi. Kimisi yeni yıla denizde girerken kimi de gökyüzündeydi.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 2/01/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:27 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni yıla böyle girdik
Yeni yıla böyle girdik

Yeni yıl Türkiye'nin dört yanında düzenlenen kutlamalarla coşkuyla karşılandı. Birçok kent merkezinde vatandaşlar yeni yılı hava fişek gösterileri ve konserler eşliğinde kutladı. İstanbul'da yeni yılın önde gelen kutlama alanları Taksim ve Nişantaşı oldu. Yeni yıl yaklaştıkça yaşanan coşku da büyüdü. Çocukları ya da arkadaşlarıyla birlikte davul-zurna eşliğinde oynayan, dans eden, şarkılar söyleyen İstanbullular, yeni yıla eğlenerek girdi.

NEZARETTE YILBAŞINA GİRDİLER

İstanbul polisi, yeni yıl kutlamaları dolayısıyla Taksim'de olası olaylara karşı çeşitli birimlerden oluşan 2 bin polis görevlendirdi. Bu polisler arasında bulunan 300 kişilik “Güven Timi” de yankesicilik, hırsızlık ve taciz olaylarına karşı simitçi, sucu ve çeşitli meslek gruplarını içere görünümlerde bölgede görev yaptı. İstanbul'da yılbaşı kutlamalarında yapılan uygulamalarda haklarında arama kararı bulunan ve olaylara karışan 78 kişi gözaltına alındı. Şişli Belediyesi vatandaşlara “Nişantaşı Yılbaşı Partisi” verdi. Yeni yılı İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda karşılayan İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğiyle coştu. Rize'de yeni yıl kutlamaları kapsamında Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'da düzenlenen etkinlikler kapsamında Mustafa Sandal, İskele Meydanı'nda konser verdi. Edirne Belediyesi Saraçlar Caddesi'nde yeni yıl 2010 partisi düzenledi. Antalya'da kendilerini, “Konyaaltı Yaz Kış Denize Girenler Grubu” olarak adlandıran vatandaşlar, 2010 yılının ilk dakikalarını denizde karşıladı.

YILIN SON AY TUTULMASI

2009'un son ay tutulması yılbaşı gecesi yaşanı. 19.15'te başlayan ay tutulması yaklaşık 4 saat sürdü. Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıplak gözle ay tutulması izlendi.





14 yıl önce