|

Yenikapı hazır

Milletin 15 Temmuz gecesinden itibaren tuttuğu demokrasi nöbeti bugün taçlanacak. ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin düzenleneceği Yenikapı milyonlara ev sahipliği yapacak. Miting alanı 3.5 milyon katılımcıya hizmet verecek kapasitede hazırlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Sunday
Güncelleme: 22:54 - 6/08/2016 Saturday
Yeni Şafak

Mitinge, Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yenikapı Miting Alanı'na yürüyerek gidecek. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.



Deniz yoluyla miting alanına ulaşım 200 vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları kullanılabilecek.



ULAŞIM ÜCRETSİZ


Miting dolayısıyla İstanbul'da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Miting Alanı'nda karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme girişi yönünde, Marmaray'la gelenler için Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için deniz tarafından olmak üzere 3 ana giriş kapısı olacak. Meydana, 165 metal dedektörlü kapı, 22 X-Ray cihazı kurulacak. Alanda 15 bin polis hariç, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi olmak üzere 13 bin kişi görev alacak.



2.5 MİLYON BAYRAK


Katılımcılar için 1.5 milyon şapka, 2.5 milyon Türk bayrağı ve 5 milyon şişe su hazırlandı. Alana 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne ile 1 milyon watt gücünde ses sistemi kurulacak. Sistemle 1.5 km. mesafeye ses iletimi sağlanabilecek.



BU YOLLAR KAPALI


Mitingde 102 kara ambulansı, 1 deniz ambulansı, 1 helikopter ambulans ve 20 itfaiye aracı hazır bulunacak. Alanda 728 sağlık personeli görevli olacak. Miting nedeniyle bugün saat 07.00'den itibaren etkinliklerin bitimine kadar Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih İlçesi Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu geçici olarak trafiğe kapatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yabancılar için birçok dilde anlık çeviri yapılacak.



Provokasyona geçit yok


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin 81 il teşkilatına genelge gönderdi. Genelgede hiçbir provokasyona, kışkırtmaya ve tartışmaya fırsat verilmeyeceğini, ortak ruh iklimini bozabilecek her türlü hareketten uzak durulacağını belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Yapılacak miting, partiler üstü milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek, AK Partili olma şuuru, ahlak ve adabına harfiyen riayet edilecektir”


#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
#Yenikapı
8 years ago