|

Yokuştan kayan kamyon apartmana girdi

Kartal'da dik yokuş ve yağan karın etkisiyle kayan kamyon, 3 katlı bir binaya girdi.

İha
00:00 - 3/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:58 - 3/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yokuştan kayan kamyon apartmana girdi
Yokuştan kayan kamyon apartmana girdi

Kartal'da dik yokuş ve yağan karın etkisiyle kayan kamyon, 3 katlı bir binaya girdi. Kazada araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, saat 08. 00 sıralarında Kartal Kurfalı Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde meydana geldi. Cam fabrikasında çalışan Metin Yıldırım (45) işe gitmek üzere evden çıktı. 34 DE 4293 plakalı Ford Cargo marka kamyonuna binen Yıldırım, aracı bir süre çalıştıramadı. Dik bir yerde park halinde olan kamyon, yağan karın da etkisiyle kaymaya başladı. Sürücü Yıldırım'ın aracın kontrolünü sağlayamaması ve kamyonun dik yokuşta hızlanması nedeniyle kamyon, 3 katlı bir binaya büyük bir gürültüyle çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon sürücüsü Yıldırım, araç içerisinde sıkıştı.

Kamyonun çarptığı apartmanın sakinleri, gürültünün etkisiyle camlara ve balkonlara koştu. Dışarı baktıklarında bir kamyonun apartmanın içine girmiş olduğunu gören vatandaşlar, olanlara bir süre inanamadı. Kamyon içinde sıkışan sürücüyü gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen Kartal ve Ümraniye'ye bağlı itfaiye ekipleri, vakit kaybetmeden kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sürücü Yıldırım, sıkıştığı yerden güçlükle çıkarıldı. Olay yerine gelen Yıldırım'ın yakınları ve annesi ise olanlar karşısında fenalık geçirdi.

Kamyonun büyük bir gürültüyle evlerine girmesi nedeniyle şok geçiren apartman sakinleri, "Evde oturuyorduk. Birden bomba patladı zannettik. Kamyon büyük bir gürültüyle çarptı. Çok korktuk, bir baktık kamyon eve girmiş" dedi.

Kaza sonucu kamyonda ve çarptığı binada maddi hasar meydana gelirken, sürücü Metin Yıldırım, ambulansla Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


17 yıl önce