|

Yollar kapatıldı: Evine delikten giriyor

Van'ın Tuşba ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce satın aldığı arazide ev yapan Lütfü Erey, evine giden bütün yollar kapanınca komşusunun duvarda açtığı delikten evine ulaşım sağlıyor. Evlerine gidecek bir yol olmadığından dolayı küçük bir malzeme alırken bile sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Erey, "Bu duruma devletin bir el atması lazımdır. İnşaatta günlük olarak kazandığım paralarla bu arsayı aldım ve ev yaptım. Bu yol yüzünden hiçbir yere gidemiyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:35 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 15/11/2018 Perşembe
IHA
Lütfü Erey ve ailesi evlerine komşularının açtığı delikten evlerine girip çıkabiliyor.
Lütfü Erey ve ailesi evlerine komşularının açtığı delikten evlerine girip çıkabiliyor.

Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi’nde yaşayan 15 nüfuslu Erey ailesi, sıra dışı bir mağduriyet yaşıyor. Mahallede yaklaşık 20 yıl önce müşterek bir arazi satın alan ve burada bir ev inşa eden 55 yaşındaki Lütfü Erey, paydaşları olan komşularıyla kendisine ait arazinin tapusunu alamadı. Ailenin yaşadığı evin dört bir yanına komşuları tarafından duvar örülünce, eve giden tüm yollar ise engellendi. Bu yüzden büyük mağduriyet yaşayan ve eve giriş çıkışta sorun yaşayan aile, komşularından yardım istedi. Buna karşılık bir komşu tarafından duvarda açılan bir metrelik delikten evlerine gidip gelebilen aile, yetkililerden sorunlarının çözümü için yardım talep ediyor.

“Şu an cezaevi gibi bir yerdeyiz”

İnşaat işçisi Lütfü Erey, yaklaşık 8 yıldır evin ulaşım yolunda mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Evlerine giden bütün yolların kapanmasıyla cezaevi hayatı yaşadıklarını ifade eden Erey şu şekilde konuştu:


“Evime bir torba çimento dahi getiremiyorum”

  • Evlerine gidecek bir yol olmadığından dolayı küçük bir malzeme alırken bile sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Erey, “
    Evimin üst katında damlama oluyor. Bu sıkıntılardan dolayı evime bir torba çimento dahi getiremiyorum. Ben nereye gidebilirim? Bu çevrede benim gibi sıkıntı yaşan birini daha görmedim. Toplam 15 nüfusluk aileyiz. Ben bu 15 nüfusu alıp nereye gidebilirim
    ?” diye konuştu.

“Durumumu gören polisler ağladı”

Geçtiğimiz günlerde kömürlüklerinde yangın çıktığını ve itfaiyenin yangını söndürmek için arazisine giremediğini anımsatan Erey, sözlerini şöyle sürdürdü:

#Van
#delik
#ev
#Tuşba
5 yıl önce
default-profile-img