|

YPG'nin 2 keskin nişancısı Suruç'ta yakalandı

Kobani'den yasadışı yollarla sınırı geçen YPG'nin 2 keskin nişancısı, Suruç'ta silah ve mühimmatlarla yakalandı. Keskin nişancıların operasyonların sürdüğü Nusaybin'e gitmeyi planladıkları öğrenildi.

Yeni Şafak
00:07 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:10 - 24/02/2016 Çarşamba
DHA

Suruç'un karşısında bulunan Kobani kentinden gece sınırı geçenler, askerler tarafından fark edildi. Küçük Kendirci Mahallesi yakınlarında sınırı geçen 2 kişi, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı askerleri tarafından yakalandı. Bu sırada askerleri fark eden ve sınır tellerinin bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine el bombası atmaya çalışan 3'üncü kişi ise askerlerin uyarı ateşinin ardından Kobani'ye kaçtı.



Yanlarındaki çantalarda silah ve mermiler bulunan şüpheliler gözaltına alınarak Mürşitpınar Jandarma Karakolu'na götürüldü.



Burada sorgulanan 2 YPG'li verdikleri ilk ifadelerinde, çatışmaların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek istediklerini söylediği öğrenildi. Keskin nişancı olduklarını söyleyen Mesut G. ile Abdurrahman P., operasyonların devam ettiği Nusaybin'de asker ve polisleri hedef almakla görevlendirildikleri belirlendi.



#ypg
#terörist
#keskin nişancı
8 yıl önce