|

Yükseliş sürüyor

14 yılda türlü kumpaslara göğüs geren AK Parti'de fitneye asla izin verilmeyeceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, muhalefet siyasetsizlikten kıvranırken, partisinin 1 Kasım sonrası yükseliş trendini sürdürdüğünü belirtti. Davutoğlu, "Anketler gösteriyor ki, AK Parti'ye destek her geçen gün artıyor. Kurduğumuz hayaller birer birer gerçek oluyor" dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:24 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin 108. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Buradaki konuşmasında Davutoğlu, AK Parti'nin son 14 yılda pek çok operasyona hedef olduğunu, fitne-fesat odaklarının sürekli çalıştığını belirtti, “Bunların hiçbirine bugüne kadar teslim olmadık, bundan sonra da teslim olmayız. Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, millet karşıtı bütün odaklarla mücadele ettik ve birliğimize halel getirmedik. Bundan sonra da Allah'ın izniyle bu şer odaklarına karşı aynı kararlılıkla omuz omuza, yürek yüreğe olacağız” dedi. Son iki yılda dört seçim, bir yılda da iki seçim yapıldığını anımsatarak seçimin öncesi ve sonrasında yaşananlara dikkat çeken Başbakan, seçim sonrasında diğer partilerin siyaset üretemediğini, AK Parti'nin ise yükselişini sürdürdüğünü dile getirdi. Davutoğlu, şunları kaydetti:



İÇ KAVGALARINA BÜRÜNDÜLER


“Başkaları baş aşağı giderken Türkiye, AK Parti ile hızını almış, güçlenerek yoluna devam ediyor. Başkaları birbirini yerken, AK Parti büyüyor, gelişiyor. Kamuoyu anketleri de gösteriyor, seçimden sonra AK Parti için yükseliş trendi devam ederken diğer partiler kendi iç kavgaları içine büründüler. AK Parti, 1 Kasım seçimlerinden aldığı millet desteğini çok daha ileriye taşımış bulunuyor. Siyasi rakiplerimiz siyasetsizlikten kıvranırken, siyaset üretemezken, AK Parti'nin toplumsal desteği her geçen gün artıyor. Biz, milletimizle aynı istikamete bakan ve tek muradı, istikameti millete hizmet olan hareketiz. Biz sadece siyasi parti hareketi değiliz. Kendi kaderini, ülkesinin kaderini birbirine bağlamış bir akılız, bir ortak hareket misyonunu taşıyan güçlü bir toplumsal damarız.”



TÜRKİYE İSLAM DÜNYASININ ÖNCÜSÜ


“Hamdolsun ki ülkemizi büyük fırtınalardan kazasız, belasız bugünlere getirdik. AK Parti'yi iktidardan düşürerek Türkiye'yi dize getirmek isteyenler, sayısız komplo, tuzaklar kuranlar, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Koyduğumuz hedefler, kurduğumuz hayaller birer birer gerçek oluyor. Hepimiz ve bir nesil de şahit olacak ki Türkiye gerçek olan hayallerle küresel bir güç olarak 2023'e ulaşacak. Her zaferimiz hem Türkiye'nin hem İslam dünyasının onuru olacak. Onun için bin düşünüp, bir konuşalım. Birlik, dirlik ve beraberlik dışında ağzımızdan hiçbir söz çıkmasın. İnşallah İslam dünyası, Türkiye'nin öncülüğünde çok daha barışçıl ve istikrarlı bir coğrafya haline dönüşecek."



28 Şubat bir daha asla


28 Şubat darbe davasında 'tanık' sıfatıyla ifade veren ve cuntacı generalleri değil, düşürülen Refah-Yol Hükümeti'nin başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ı suçlamayı tercih eden Mesut Yılmaz'a, Başbakan Davutoğlu şöyle tepki gösterdi: “ANAP gibi bir partiye genel başkanlık yapmış bir isim, sözleriyle bu marazi zihniyeti bir kez daha bize hatırlattı. 28 Şubat'ta dik duran Hocamızı itham ederek, mesnetsiz, tamamen dönemin medyasının kara propagandası olan sözleri yeniden dile getirdi. Erbakan Hocamı bir kez daha rahmetle anıyoruz, onun direndiği 28 Şubat şartlarının bir daha bu ülkeye kara bulut gibi çökmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğimizi buradan haykırıyoruz.”







Teşekkürü borç bilirim


Başbakan Davutoğlu, 27 Nisan 2007'de Türkiye'de vesayetçi sistemin tekrar e-muhtırayla geri getirilmek istendiğine işaret etti. Davutoğlu, “Ama son derece dirayetli tutumla Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak ve demokratik zihniyete sahip parlamenterlerimizle bu vesayetçi sistemin tekrar ortaya çıkmasına, hortlamasına izin verilmedi. 27 Nisan e-muhtıra karşısında onurlu tavrı sergileyen bütün siyasetçilerimize bir kere daha teşekkürü borç biliyorum. Demokrasi, insan onuruyla kaimdir. En büyük önceliğimiz, insan onuru olmuştur ve insan onurunu demokrasiyle yaşanır kılmak olmuştur. Bizim önceliğimiz bu anlamda insan onurunun ayrılmaz bir parçası olan emeğin onurudur” ifadelerini kullandı.



O tartışma bitti


Yeni anayasa taslak metnini yazmaya devam ettiklerini, bu yaparken 'ortak akıl ve ortak vicdan'dan hiçbir zaman ayrılmayacaklarını belirten Davutoğlu, hazırlanacak metnin, tek tipçi zihniyetten kaynaklanan sorunları çözen, her alanda insan onurunu esas alan nitelikte olacağını kaydetti. Türkiye'yi yoran, her kesimin enerjisini tüketen, yeni suni karşıtlıklar oluşturan konulara asla dönmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, devletin niteliklerinin kendileri için tartışma konusu olmadığını dile getirdi. Davutoğlu, “14 yıllık yönetim pratiğimiz sayesinde Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma niteliği bugün artık tartışma konusu değildir. AK Parti, gerek parti tüzüğünde gerek parti programında gerekse de bugüne kadar hazırladığı ve kamuoyuna sunduğu anayasa taslaklarında, diğer niteliklerin yanısıra laiklik ilkesine de yer vermiştir. Bu çerçevede hazırladığımız yeni anayasada da laiklik ilkesi bireylerin din ve inanç özgürlüğünü teminat altına alan, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olmasını garanti altına alan bir ilke olarak yer alacaktır. Otoriter bir laikçilik anlayışına değil özgürlükçü bir laiklik anlayışına anayasamızda yer vereceğiz” diye konuştu.






1 Mayıs ayrıştırmasın


İl Başkanları Toplantısı sonrası Çankaya Köşkü'ne geçen Başbakan, 1 Mayıs öncesi sendika temsilcileriyle yemekte biraraya geldi. 1 Mayıs'ın yıllarca çatışma ve kargaşanın malzemesi yapıldığını belirten Davutoğlu, 1 Mayıs 1977 olaylarını çok iyi hatırladığını, farklı görüşlerdeki pek çok arkadaşının o kutlamalara katıldığını ve olaylar nedeniyle yaşanan acıların kendilerini derinden etkilediğini anımsattı. Davutoğlu, “Çok acılar yaşadık, büyük uzlaşı ve coşkuyla bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs Emek Günü maalesef üzücü olaylara, ayrıştırıcı duygulara vesile kılındı. Bizi birleştirmesi gereken günler maalesef yıllar yılı ayrıştırıcı bir işlev gördü. Artık buna bir son vermemiz gerekiyor. Biz birlik ve beraberlik içinde bugünleri kutladıkça, emin onun hiçbir odak bu güzel ülkenin geleceğini karartamayacak” dedi. Bu seneki 1 Mayıs için sendikalarla varılan mutabakat sonucu bayramın uzlaşma içinde kutlanacağını kaydeden Davutoğlu, “Barış içinde, hiçbir çatışma, gerilim olmadan 1 Mayıs Emek Günü kutlanmasına büyük önem veriyoruz. Her bir konfederasyonumuz ayrı illerimizde biraraya gelecek. Türk-İş Çanakkale'de, Hak-İş Sakarya'da, Memur-Sen K.Maraş'ta; DİSK, KESK, TTB, TMMOB ise Bakırköy'de bu sene kutlama kararı aldılar. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.





#Başbakan
#Davutoğlu
#AK Parti
#28 Şubat
8 yıl önce