|

Yunan istihbaratı casus avında

Silah ve patlayıcı yüklü bot olayıyla ilgili tutuklanan DHKP-C''li zanlıların Türkiye''de gerçekleştirdiği ziyaretleri ve banka havaleleri Yunan istihbaratınca incelemeye alındı.

.
00:00 - 8/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 8/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yunan istihbaratı casus avında
Yunan istihbaratı casus avında

Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü bot olayının organizatörü olduğu iddia edilen zanlı Kosmas Z''nin, Agios Dimitrios semtindeki Türk kebapçıyla sıkça Türkiye''ye gidip geldikleri, bu ikisinin botun yakalanmasından kısa süre de önce İstanbul''a gittikleri belirlendi.

HESAP HAREKETLERİ

Diğer yandan, botun kaptanı ''Yorgos Renieris'' takma adlı Alvertis F''ye ise ''Yannis'' lakaplı Türk kebapçının akrabası olduğu belirlenen bir Türkten 100 avro civarında değişen tutarlarda, 20''nin üzerinde havale gönderildiği tespit edildi. Renieris''in avukatı Yorgos Kaçiadis, müvekkiline bu paraları uyuşturucu meselesinden cezaevinde bulunduğu sırada Türk dostunun gönderdiğini ve DHKP-C ile ilgili bulunmadığını ileri sürdü.Bu arada, botun ele geçirilmesinin ardından Sakız Adası sahil güvenliği arayan kimliği meçhul kişinin, zanlıların hücre evleriyle ilgili ihbarda bulunduğu öne sürüldü. Yunan medyasına yansıyan haberlerde, bot olayıyla ilgili tutuklanan 5 Türk ile 3 Yunanlı hakkında dava dosyası hazırlandı.

SAKIZ ADASI''NDA

Öte yandan, Sakız Adası''nda casusluk suçlamasıyla tutuklanan 72 yaşındaki Alman''ın, Marmaris''te ''Mustafa'' adlı Türk ile irtibatı bulunduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Türk istihbaratı adına çalıştığı iddia edilen Alman''ın ifadesinde, kendisini ''Mustafa'' adıyla tanıtan bir kişiyle Marmaris bölgesine ait sabit bir telefonla irtibata geçtiğini belirtti. Haberde, Yunan istihbarat servislerinin diğer adalarda da casus bulunup bulunmadığının araştırılmasına yönelik yoğun bir faaliyet başlattığı kaydedildi.

11 yıl önce