|

21 Gram kader nakli

ABD'de, intihar eden bir adamın kalbinin nakledildiği Sonny Graham önce donörünün karısıyla evlendi, 12 yıl sonra da aynı şekilde intihar etti.

Dış Haberler
00:00 - 9/04/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:57 - 9/04/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
21 Gram kader nakli
21 Gram kader nakli

Amerika'da benzerine filmlerde rastlanabilecek bir olay yaşandı. 1995'te ölüm döşeğindeki Sonny Graham isimli adama intihar eden Terry Cottle isimli bir adamın kalbi nakledildi. Kalp naklinin ardından sağlığına kavuşan Graham kalbini taşıdığı Cottle'ın hiç tanımadığı ailesini buldu ve karısı Cheryl ile mektuplaşmaya başladı. ve birbirlerine aşık olup evlendiler.


Mutlu bir evliliğin üzerinden 12 yıl geçti ancak önceki gün kader ağlarını ördü. 69 yaşındaki Graham, tıpkı kalbini taşıdığı Cottle gibi boğazına tek el ateş ederek intihar etti. Ve talihsiz Cheryl bir kez daha dul kaldı. Bilim adamları, nakil geçiren hastaların, organını aldıkları kişilerin karakter özelliklerini aldıklarını gösteren 70 vaka olduğunu bildiriyorlar.


FİLM GİBİ

Inarritu'nun yönettiği 21 Gram filminde de Graham'ın kaderine benzer bir konu işlenmişti. İçiçe geçmiş öykülerle bezeli 21 Gram'ın senaryosu, kalbini aldığı adamın karısına âşık olan bir profesörün dramına sahne olmuştu


16 yıl önce