|

Dünyanın 3'üncü büyük kuş gözlem parkı

Senegal'in Saint Louis şehrine 60 kilometre uzaklıkta, Senegal-Moritanya arasında bulunan Djoudj Milli Parkı, her yıl 3 milyon kuşa ev sahipliği yapıyor. Kuş severler ve foto safari tutkunlarının uğrak yeri olan park, binlerce turistin ilgi odağı oluyor.

Yeni Şafak
16:55 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 13:58 - 12/04/2015 Pazar
AA

Senegal'in en büyük şehirlerinden Saint Louis, dünyanın üçüncü büyük kuş gözlem parkıyla her yıl binlerce turisti ağırlıyor.



Senegal Nehri'nin Djoudj kolu üzerinde bulunan su kanalları, dereler, göller ve yoğun sazlıklardan oluşan 16 bin hektar üzerine kurulu Djoudj Milli Parkı'nın, kışın başlamasıyla Avrupa'dan güneye göç eden kuşların, Sahra Çölü'nü geçtikten sonraki ilk durakları olduğu belirtiliyor.



Fransız sömürgesi döneminde başkent olan Saint Louis şehrine 60 kilometre uzaklıkta, bir kısmı da Moritanya'da bulunan Djoudj Milli Parkı, tekne turu veya kuş gözlem kuleleriyle kuş severlerin ve foto safari düşkünlerinin uğrak yerleri arasında gösteriliyor.



Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 1981'de dünya mirası listesine alınan parkın, her yıl 350'den fazla türden yaklaşık 3 milyon kuşa ev sahipliği yaptığı ifade ediliyor.



Parkta daha çok pelikan, karabatak, yabani ördek, yaban kazı, Amerikan kartalı, flamingo, spatula, koyu kırmızı balıkçıl, murabıt kuşu ile birçok sorguçlu ve ötücü kuş konaklıyor.



Djoudj Milli Parkı'nda kuşların yanı sıra ayrıca çeşitli türdeki memeliler, Nil timsahı gibi sürüngenler, çakal, maymun, sırtlan, yaban domuzu ve ceylanlar da bulunuyor.

#Senegal
#Saint Louis
#Kuş Parkı
9 yıl önce