|

Adlarına da bomba

İtalya dün ülkenin güneyinden gelen patlama sesiyle güne uyandı. 20 yıl önce mafyanın suikastine kurban giden yargıçlar Morvillo-Falcone çiftinin adının yaşatıldığı okulun önüne bırakılan bomba, öğrenciler derse girmek için beklerken büyük bir gürültüyle patladı. Olayda 16 yaşlarında iki öğrenci öldü, 7 öğrenci yaralandı.

00:00 - 20/05/2012 Pazar
Güncelleme: 00:05 - 20/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
Adlarına da bomba
Adlarına da bomba
DUVAR DİBİNE YERLEŞTİRİLDİ

İtalya'nın güneyindeki Brindisi kentindeki Falcone-Morvillo Enstitüsü'nde dün sabah meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Patlama, ülkenin güneydoğusundaki Galanti Caddesi'nde bulunan kız öğrencilerin çoğunlukta olduğu Falcone-Morvillo Enstitüsü'nde meydana geldi. Nizamiye girişindeki duvar dibine konulan bomba, yerel saatle 07.35 sularında patladı. Olayda 16 yaşında Melissa Bassi isimli kız öğrenci hayatını kaybetti. Durumu ağır olan 8 yaralıdan bir kız öğrenci de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.


ÖĞRENCİLER BEKLERKEN PATLADI

Patlamanın, öğrencilerin okula girmek için enstitü önünde beklediği saatte gerçekleştiği ifade edildi. Bombalı saldırının ardından kentteki tüm okullar hızla boşaltılırken, veliler de çocuklarını okullardan almaya çalıştı. Haberi alır almaz kentteki tüm programlarını iptal eden Eğitim Bakanı Francesco Profumo olay bölgesine hareket ederken, Enstitü dekanı Angelo Rampino ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Saldırı, kızların tam da okula girdiği bir zamanda, öldürmek için yapılmıştır" dedi. Brindisi Valisi'ni arayarak saldırı hakkında bilgi alan İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri'nin de yarın kente gideceği öğrenildi.


ÖLDÜRÜLEN YARGIÇ ÇİFTİN ADI VERİLMİŞTİ

Bombalı saldırının gerçekleştiği okulun adı, 23 Mayıs 1992 tarihinde Palermo-Trapani Karayolu'ndaki bir bombalı saldırıda öldürülen karı-koca yargıç Francesco Morvillo ve Giovanni Falcone'ye adanmış olması ve olayın, iki yargıcın 20. ölüm yıldönümüne yakın bir zamanda gerçekleşmesi, bir mafya saldırısı olduğu şüphelerini gündeme getirdi. Sicilyalı yargıçlar Morvillo ve Falcone, mafyaya karşı verdikleri mücadelelerle biliniyor.



12 yıl önce