|

Ajanda

00:00 - 9/12/2007 Pazar
Güncelleme: 22:18 - 8/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
PERA FEST

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan PERA FEST (Uluslararası Beyoğlu Buluşması), çok kültürlülük teması üzerinde odaklanan, disiplinler arası bir sanat festivali. 3 -17 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek 6. PERA FEST çerçevesinde, Beyoğlu'nun farklı mekanlarında, farklı sanat alanlarında etkinlikler düzenlenecek. Programında başlangıcından bugüne klasik müzikten, tiyatro ve canlandırma sinemasına kadar uzanan farklı disiplinlerde etkinliklere yer veren Pera Fest'in 6. yıl programı da dopdolu.

Elektronik Kumpanya

2005 yılında Volkan Ergen, Ayşe Nur Ergen tarafından kurulan grubun amacı Klasik Türk Müziği'nin benzersiz ifade gücünün, anolog ve dijital araçlar ile işlenmesi sonucu, alternatif bir dil oluşturmak ve geçmişi 16. yüzyıla dayanan eserlerin icrasında yenilikçi bir bakış açısı izlemek. Elektronik Kumpanya, 13 Aralık Perşembe saat 21.00'da garajistanbul'da.

Klasiğin yükselen yıldızları CRR'de

Onlar günümüzün en heyecan verici yaylı çalgılar dörtlüsü… Lirizm ve zekalarıyla parladılad, ayakta alkışlandılar… Pavel Haas Dörtlüsü, Veronika Jaruskova (keman) Marie Fuxová - Keman Pavel Nikl - (viyola) ve Peter Jarusek (Viyolonsel) 14 Aralık'ta CRR'de sahne alacak.

Bu albüm camilerde kaydedildi

Yapımcılığını Ufuk Işıklar'ın, proje direktörlüğünü Emre Yücelen'in üstlendiği "İstanbul Camileri ve Müezzinleri" CD'si Artvizyon tarafından yayınlandı. İstanbul'un tarihi özellikli 14 camisinde, müezzinler tarafından değişik makamlarda okunan 5 vakit ezanın ses kayıtları, camilerin en büyük kubbeleri altında ve tek seferde yapılmış ve kayıtlara stüdyoda hiçbir müdahalede bulunulmamış. Albümde yer alan Ney taksimleri ise Başar Dikici'ye ait. Albüm, sadece Osmanlı'ya has olan 5 vakit ezanın farklı makamlarda okunması geleneğini geleceğe aktarmak adına güzel bir çalışma. Albüm tarihe düşülen bir not niteliğinde...

16 yıl önce