|

'Alerji dostu okul'lar yaygınlaştırılıyor

Eğitim çağındaki çocuklarda sık görülen ve ailelerde kaygıya neden olan alerjik hastalıklar ve astıma karşı birçok ülkede ''alerji dostu okul''lar yaygınlaştırılıyor.

Aa
00:00 - 16/09/2012 Pazar
Güncelleme: 20:47 - 16/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
'Alerji dostu okul'lar yaygınlaştırılıyor
'Alerji dostu okul'lar yaygınlaştırılıyor

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk alerjisi uzmanı Prof. Dr. İlknur Bostancı, okulların açıldığı Eylül ayının alerjenler açısından en riskli dönem olduğunu belirterek, ''mite'' adı verilen organizmalarla küflerin bu mevsimde daha kolay üremesi nedeniyle alerjik rahatsızlıklarda artış olduğunu belirtti.

Sınıflarda çok sayıda öğrencinin bir arada bulunması nedeniyle alerji ve astımı tetikleyen pek çok unsur bulunduğunu, böyle bir ortamda bu tür hastalığı olan öğrencilerin sorunlarla karşılaştığını anlatan Bostancı, birçok ülkede ''alerji dostu okul''ların yaygınlaştırıldığını söyledi.

Bostancı, şunları söyledi:

''Bu çocuklar spor için teşvik edilmeli, beden eğitimi dersi için hekimle konuşulup karar verilmeli. Okulların su tesisatı gibi altyapısıyla ilgili gerekli bakımlar yapılmalı. Boya-badana işlerinde su bazlı boyalar kullanılmalı. Sınıfların havalandırması ihmal edilmemeli, temiz hava alması sağlanmalı. Yerler kesinlikle halıyla kaplanmamalı.''

12 yıl önce