|

Anjelika Akbar, Cem Karaca'da

00:00 - 2/02/2010 Salı
Güncelleme: 17:55 - 2/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Anjelika Akbar, Cem Karaca'da
Anjelika Akbar, Cem Karaca'da

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar, 5 Şubat Cuma günü Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İBB Kültür A.Ş. tarafından organize edilen konser saat 20.00'de başlayacak.



Çoğunluğu kendi eserlerinden oluşan özel bir repertuar ile dinleyicilerin karşısına çıkacak olan Akbar, eserlerini oluştururken barış ve kardeşlik temalarını ön planda tutuyor. Eserin içeriğine uygun bütün teknikleri kullanabilen ünlü piyanist, son derece lirik, mistik ve melodiye bağlı besteler yapıyor.



Senfonik Orkestra ve Oda Orkestrası ile koro, piyano ve diğer enstrümanlar için 400'aşkın besteye sahip olan Akbar, Rusya, Fransa, Almanya, Baltık Cumhuriyetleri, Orta Asya, Hindistan, Katar ve Türkiye'de sayısız konserler verdi.



Anjelika Akbar ayrıca pek çok ödülün de sahibi. Onlardan bazıları: Moskova “Sobessednik” Basın Ödülü; “Senfonik Orkestra ve Çocuk Korosu için Kantat”; SSCB Etnik Müzik Ödülü; 4. Nejat Eczacıbaşı Beste Yarışması “Üçüncülük Ödülü” ('Güneşin Doğduğu Ufuk' adlı Piyano ile Orkestra için Rapsodi.)


14 yıl önce