|

Bebekler yarıştı, anneler ter döktü

İha
00:00 - 16/03/2008 Pazar
Güncelleme: 14:51 - 16/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
Bebekler yarıştı, anneler ter döktü
Bebekler yarıştı, anneler ter döktü

Kayseri'de düzenlenen "1. Bebek Olimpiyatları"nda bebeklerden çok bitiş çizgisinde heyecanla bekleyen anne ve babalar ter döktü.


Kayseri Almer Alışveriş Merkezi'nde özel bir bebek bezi şirketi tarafından gerçekleştirilen "1. Bebek Olimpiyatları" çerçevesinde, bebeklere ve annelere yönelik 7 farklı alanda yarışma düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak 7 metrelik platform üzerinde 5 bebek emekleyerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Bebeklerin anne ve babalarına doğru emekleyerek bitiş çizgisine varmaya çalışması renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Aileler bebeklerinin dikkatini çekmek için ellerine aldıkları balon ve cep telefonlarıyla çocuklarının en kısa sürede bitiş çizgisine gelmesi için çalıştı. Bu arada platform etrafında toplanan vatandaşların bebekleri desteklemesinin bazı minikleri korkuttuğu gözlendi. Bazı bebekler yarışma sırasında yerlerinde durmayı tercih ederken, bazıları da ağlamaya başladı.


Etkinlik çerçevesinde en hızlı bez bağlama yarışması da yapıldı. 5 annenin ve bebeğin katıldığı yarışmada anneler bebeklerinin altını hızlı bağlayabilmek için yoğun çaba sarf etti. Organizasyon kapsamında ayrıca en hızlı yürüme, uzağa cisim atma, yüz tanıma, dans etme ve güldürme alanında yarışmalar düzenlendi. Yarışmaların sonunda birinci gelen bebeklere çeyrek altın verildi. Yarışmaya katılan diğer bebeklere ise bebek ürünlerinin yer aldığı hediye paketleri takdim edildi.

4 aylıktan 3 yaşına kadar 60 çocuğun katıldığı yarışma, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

16 yıl önce