|

Bedavası bol sinema keyfi

İstanbullular için yazlık sinema günleri başladı. Yaz boyu 135 film gösterimi yapılacak. Ücretsiz sinemada seyirciye patlamış mısır, gazoz ve çekirdek ikram edilecek

Gökhan Yılmaz
00:00 - 18/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 22:58 - 17/06/2008 Salı
Yeni Şafak
Bedavası bol sinema keyfi
Bedavası bol sinema keyfi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazlık Sinema Günleri dün akşam Sultanbeyli kent meydanında yapılan ilk gösterimle sahnelerini açtı. İstanbul'un tüm ilçe ve beldelerinde yaz ayaları boyunca toplam 135 film gösterimi yapılacak. Üç gezici ekibin şehrin çeşitli noktalarında kuracağı portatif standlarla vatandaşlar yazlık sinema nostaljisini yaşayacak. Mahsun Kırmızıgül'ün gişe rekorları kıran 'Beyaz Melek' adlı filminin de gösterileceği yazlık sinemada ayrıca 'Horton, Donkişiot, Müzeli Bir Gece, Kabadayı, 120' gibi filmler de izleyicilerle buluşacak. Yazlık sinema izlemeye gelenlere ücretsiz olarak patlamış mısır, sade gazoz ve çekirdek ikram edilecek. Ayrıca gösterim öncesinde amatör müzik grupları mini konserler verecek.


Tatile gidemeyen üzülmesin

Yazlık sinema günlerinin İstanbul'un geçmişteki önemli aktivitelerinden biri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İnsanların bir araya gelmesi ve toplumsal mutabakat açısından bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Ortak mekan sayısını ne kadar arttırırsak, insanları ne kadar bir araya getirirsek toplumsal uzlaşı ve insanlar arası diyalog o kadar artıyor. Yazlık sinemalarımızın mahalleliyi birbirine kaynaştıran yerler olduğuna inanıyorum. Kente sahiplilik duygusu artıyor. Tatile gidemeyenler, evlerinde kalanlar için böyle bir güzel etkinliği başlatıyoruz. Merkeze gelemeyen uzak bölgelerdeki vatandaşlarımız için güzel bir atmosfer oluşturuyoruz" dedi.

16 yıl önce