|

Bir zulüm öyküsü

Nazi esir kamplarındaki Kırımlıların dramını anlatan “Kırımlı” filmi gösterime girdi. Filmin yapımcısı gazeteci Avni Özgürel, “Bugün ne yapılırsa yapılsın, yaşanan zulmü telafi edemez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 19:05 - 12/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

İkinci Dünya Savaşı sürerken Alman esir kamplarına kapatılan Kırım Tatarları’nın yaşadığı insanlık dramını konu edinen ‘Kırımlı’ filmi, dün gösterime girdi. Senaryosu Kırımlı romancı Cengiz Dağcı’nın “Korkunç Yıllar” adlı romanına dayanan filmin yapımcılığını ise bir çok belgesele ve filme imza atan gazeteci Avni Özgürel üstlendi. Gençlik yıllarında Dağcı’nın romanlarından etkilendiğini ifade eden Özgürel, uzun zamandır Kırım'la ilgili bir film çekmek istediğini dile getirdi. 


DÖNÜŞ GÜVENCESİ

Bugün ne yapılırsa yapılsın yaşanan zulmü telafi edemeyeceğini anlatan Özgürel, “Kırımlıların tek güvencesi Türkiye. Ülkemizin siyasi tavrı bu süreçte büyük önem taşıyor” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti sırasında Kırım meselesinin de gündeme geldiğini hatırlayan Özgürel, “Cumhurbaşkanımız, Kırım Türklerinin topraklarına geri dönüşü konusunda güvence aldı. Bizim Kırım duyarlılığımız devam ediyor. Son görüşmeler de bunun bir göstergesi” diye konuştu.

#avni özgürel
#nazi
#esir
#kırımlı
9 yıl önce