|

Bollywood'a gelin birlikte film yapalım

Ali Eyvaz
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:55 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Bollywood'a gelin birlikte film yapalım
Bollywood'a gelin birlikte film yapalım

Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu'nun (FICCI) Bombay'daki Batı Bölgesi Konsey Başkanı Sushil Jiwarajka, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'e ile yaptığı görüşmede ekonomik etkinliklerin yanı sıra Hindistan'da oldukça gelişmiş olan film endrüstrisi alanında da iki ülkenin işbirliği yapmasını teklif etti. Bakan Tüzmen ise, teklifin Türkiye'de ilgili yerlere iletileceğini ve hemen karşılık bulacağını söyledi.


TÜRK FİLMLERİ SEVİLİYOR

Jiwarajka, İstanbul'da çekilen Hint filmi "Guru"nun Hindistan'da çok büyük iş yaptığını hatırlatarak, bu yapıtların çoğalması gerektiğini söyledi. Bazı bölümleri Hindistan'da çekilen Türk filmi olan "Miras"tan da haberdar olduğunu belirten Jiwarajka, Bollywood'un Türk filmlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi duyduğunu ve ciddi bir işbirliğinin bu alanda kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Jiwarajka sayıları az olsa da Türk ve Hint işbirliğinin sağlandığı filmlerine büyük bir ilgi olduğunu belirterek, " Bu daha çok yeni bir durum ve hızla geliştirilmesi gerekiyor. Türk filmleri büyük ilgi görüyor; işte bu ilgiyi yapacağımız işbirliği ile endüstriyel alana taşımamız gerekiyor" dedi. Jiwarajka, Türk yönetmen ve yapımcıları ile oyuncularının çok yetenekli olduklarını da kaydetti.



16 yıl önce