|

Cahil uzman!

Paris saldırısından bütün Müslümanları sorumlu tutan Robert Murdoch’a ait Fox News’deki terör uzmanının, “İngiltere’nin Birmingham kenti tamamen Müslümanlardan oluşuyor” sözleri sosyal medyada eğlence konusu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 21:52 - 12/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
ÜLKE İÇİNDE AYRI BİR ÜLKE

ABD’nin önde gelen haber kanallarından Fox News’te Paris baskınını yorumlayan Steven Emerson isimli terör uzmanının “İngiltere’nin Birmingham kenti tamamen Müslümanlardan oluşuyor” sözleri sosyal medyada alay konusu oldu. Birmingham’da şeriat kanunları olduğunu söyleyen Emerson “Müslüman yoğunluğunun oldukça fazla olduğu ve polisin bile girmediği Birmingham ülke içinde bir ülke gibi” diye konuştu.


LONDRA’DA ŞERİAT YASALARI

Emerson ayrıca Londra’da İslami polisin devriye gezdiğini ve “İslama uygun giyinmeyen kişileri ciddi bir şekilde yaraladığını” da iddia etti. Sunucu, bu açıklamalara karşılık “kulağa bir halifelik gibi geliyor” cevabını verdi. İkili arasında geçen konuşma Twitter’da geniş yankı uyandırdı. Birmingham’ın sadece yüzde 22’sinin Müslüman olduğunu hatırlatan binlerce kişi Twitter’da #FoxNewsFacts (Fox News gerçekleri) isimli bir hashtag başlattı.

#ABD
#Fox News
#Paris
#Steven Emerson
#Birmingham
#Müslüman
9 yıl önce