|

Elleri ve ayakları aniden simsiyah oldu

Sistemik skleroz adı verilen bağışıklık sistemi rahatsızlığı yüzünden kabusu yaşayan Andrew Shilliday'in vücudunda döküntü oluştu. Sistemik skleroz tespit edilen Shilliday'in el ve ayak parmakları birden siyahlaşmaya başladı. Kangren olan Shilliday'ın el ve ayak parmakları kesildi.

Yeni Şafak
09:10 - 24/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:17 - 24/09/2018 Pazartesi
Diğer
Sistemik skleroz hastası olan adamın el ve ayakları hastalık nedeniyle kangren oldu.
Sistemik skleroz hastası olan adamın el ve ayakları hastalık nedeniyle kangren oldu.

Vücudunda döküntü şikayetiyle doktorun kapısını çalan

Andrew Shilliday'da sistemik skleroz tespit edildi. Genç adamın el ve ayak parmakları birden siyahlaşmaya başladı, onu neredeyse ölüme götürecek olan kangren anlaşıldıktan sonra da el ve ayak parmakları kesildi.

Uzmanlar, hastalığın belirtilerine karşı uyanık olmak gerektiğini söyledi. Daily Mail'de yer alan habere göre; sistemik skleroz, bağ dokusunun kalınlaşmasına neden olarak, kan akışını yavaşlatarak, kangreni tetikliyor. Shilliday, hayatını alt üst eden bu hastalık yüzünden hayatının sekiz ayını hastanede geçirdi. Parmakları kesilen genç adam, yeniden yürümeyi öğrenmek zorunda kaldığını belirtti.

'Gayda çalamamaktan korktum'
Hastalığı hakkında açıklama yapan Shilliday, "El parmaklarımın ve ayak parmaklarımın renginin değişmeye başladığını görünce, durumumun ciddi olduğunu anlamıştım" dedi. Gayda sanatçısı olan Andrew Shilliday,
"Çok fazla acı çektim, işlerin iyiye gitmeyeceğini düşünmüştüm. Tam zamanlı olarak gayda dersleri veriyorum ve bu benim geçim kaynağımdı. Bir daha asla gayda çalamamaktan ve gayda çalmayı öğretememekten çok korktum"
dedi.

Yeniden yürümeyi öğrenen Shilliday, gayda tutkusundan asla vazgeçmedi ve kendisi için özel geliştirilmiş gayda sayesinde eski günlerine geri döndü.

#Sistemik skleroz
#ingiltere
#kangren
6 yıl önce