|

Erdem Bayazıt unutulmadı

Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türk Edebiyat dünyasında derin izler bırakmış Yedi Güzel Adam’ın ele alındığı söyleşiler şair yazar Erdem Bayazıt ile devam etti.

Yeni Şafak
09:55 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:59 - 23/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şair Erdem Bayazıt’ı Şair Mustafa Özçelik, Şair Arif Ay ve Şair Osman Sarı anlattı. Programda İbrahim Sadri de Bayazıd’ın şiirlerini okudu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Yedi Güzel Adam söyleşine Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz ve Erdem Bayazıd’ın oğlu Ahmet Bayazıd katıldı.


Maraş ekolünü temsil eden  Yedi Güzel Adam’ı yakından tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen programlar yedi ay boyunca devam edecek.


Moderatörlüğünü Asım Gültekin’in yaptığı söyleşide konuşmacılar şair Erdem Bayazıt ile tanışıklıklarını anlattılar. Şair Osman Sarı Erdem Bayazıt şiirinin içeriğini “Şiirin bir kabuğu vardır birde içeriği vardır. İnsani değerler, hakikat, iyilik, güzellik, estetik değeri Erdem Bayazıt’ın da şiirlerinin konuları olmuştur. Şair hakikati aramaktadır” diyerek anlattı.


“Kalbi ile duyarak yazan bir şairdir”

Erdem Bayazıt ile tanışmasının Üniversite döneminde olduğunu belirten Şair Arif Ay, “Rasim abi onun için şahane tembel demiştir. Sakinliğinin içerisinde Erdem abi içinde kaynayan bir mahşer vardı. Derin bir efkarı da içerisinde yaşardı. Erdem abinin sanatçı kişiliğini arkadaş grubundan ayrı düşünemeyiz. Onların ortak bir sanat anlayışı vardı. Hepsinin ton ton, renk renk yazıları vardı. Erdem abinin şiiri hem halk hem divan hem tekke şiirinden yararlanan bir şiirdir. O ben doğaçlama, ilham ile yazarım, derdi. O nedenle onun ömrü boyu yazdığı şiirler elliyi geçmez. Bir duyuşun şairidir. Kalbi ile duyarak yazan bir şairdir. Onun şiirleri yapma şiirler gibi değildir. Onun şiirlerini duyar ve yaşarsınız” dedi.


Şair Mustafa Özçelik ise Erdem Bayazıt ile tanışmalarını şöyle aktardı: “Eskişehir’de Mehmet Akif dışında şiir adına bilgi sahibi değildik. Atasoy Müftüoğlu’nun sayesinde onun şiirlerini tanıdık. Ankara’ya sınava gittiğimde sevdiğimiz yazarları da görme şansımız oldu. Mavera Dergisi’nde şiirlerim çıkmaya başlamıştı. Bu dönemde kısa kısa olsa da Erdem abi ile de görüşmelerimiz oluyordu. İlk kitabımı da Erdem Bayazıt ile çıktı.”


Bize motivasyon kaynağı oldular

Mavera Dergisi’nde şiirleri de yayınlanmış olan İbrahim Sadri, “Otuz yıl öncesinin anıları bu güzel ortamda yeniden canlandı. Bizim için çok kıymet verdiğimiz isimlerdi. Onlar bize motivasyon kaynağı oldular. Erdem abi çok babacan bir adamdı” dedi. Sadri, gecede Erdem Bayazıt’ın şiirlerini de okudu.


Soru-cevap ile devam eden program sonunda Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, konuşmacılara ve Erdem Bayazıt’ın oğluna katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı Dikbaş, Başakşehir Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcılığı yaptığı dönemde zor şartlarda anma programı yaptıklarını ve Erdem Bayazıt’ın da bu programa katıldığını anlattı. 

#Mustafa Özçelik
#Şair Arif Ay
#Şair Osman Sarı
#Erdem Beyazıt
9 yıl önce