|

Etli ekmek için otobüsü fırına dönüştürdü

Konya'da girişimci Ali Kıssal, eski bir yolcu otobüsüne yaptırdığı taş fırında etli ekmek pişiriyor. Mobil fırına dönüştürdüğü eski bir otobüsle etli ekmekten vazgeçemeyen hemşehrilerine semt pazarlarında hizmet veriyor.

Yeni Şafak
13:22 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 11:24 - 4/03/2016 Cuma
AA

Uzun yıllar şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılan otobüsü mobil fırına çeviren girişimci, semt pazarlarında hemşehrilerine odun ateşinde etli ekmek hizmeti sunuyor.Yaklaşık 7 yıldır gezici etli ekmek fırını işleten Ali Kıssal (28), yaptığı açıklamada, daha önce pazarlarda bir esnafın yanında çalıştığını söyledi.



Pazar esnafının yemek yiyebilmek için tezgahı bırakmak zorunda kaldığını veya işinin başındayken sağlıklı şekilde ihtiyacını gidermeye çalıştığını belirten Kıssal, pazarcının yemek sorununa çözüm üretmek için bu fikri hayata geçirmeye karar verdiğini ifade etti.



Kıssal, Konya'da en çok tüketilenlerden birinin etli ekmek olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:



"Pazarlarda çalışırken, etli ekmek yemek istediğimizde malzemeleri alıp mahalle fırınında hazırlatıyorduk. Bunun için de tezgahı bırakmak zorunda kalıyorduk. Bu da işimize engel oluyordu. Sonra 'ne yapabiliriz' diye düşünürken, böyle gezici bir fırınla pazarlarda, sünnet ve düğün gibi organizasyonlarda hizmet verelim dedik. Bunun üzerine seyyar etli ekmek fırınını tasarladık."



"Esnaf da memnun biz de"


Mobil fırın olduğu için Konya'nın her yerine hizmet götürebildiklerini anlatan Kıssal, "Fırınımız sayesinde pazar esnafının yemek alternatifi arttı. Canları etli ekmek istediğinde kolaylıkla erişebiliyorlar. Esnaf da memnun biz de memnunuz. Fırınımızın diğer fırınlardan hiçbir farkı yok. Lezzet ve pişirme tekniği açısından aynı hizmeti veriyoruz" diye konuştu.



#Ali Kıssal
8 yıl önce