|

Gıvracuk ol sağlıklı gal

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde, birçok şehirde sağlıklı yaşam yürüyüşleri yapıldı. Bartın'daki yürüyüşün sloganı, yöresel ağızda 'kıvrak olma' anlamına gelen ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal'' şeklinde oldu.

Aa
00:00 - 4/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:02 - 3/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gıvracuk ol sağlıklı gal
Gıvracuk ol sağlıklı gal

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, pek çok şehirdeki alışveriş merkezlerinin yürüyen merdivenleri 15 dakikalığına çalıştırılmadı. Alışveriş merkezlerine gelen vatandaşlardan bazıları, üst katlara çıkmak için merdivenleri kullanırken, bazıları da asansörleri tercih etti. Ankara'daki etkinliğe katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, belediyelerin daha çok park, yürüme alanları ve spor alanları yapması gerektiğini, vatandaşların da bu konularda daha talepkar olması gerektiğine dikkat çekti.

GÜNDE 10 BİN ADIM

Yurdun bir çok şehrinde Sağlık Bakanlığı'nın ''Obezite ile Mücadele'' kampanyası çerçevesindeki çağrısına uyan vatandaşlar, yürüme etkinliği düzenledi.

* Antalya'da Konyaaltı sahili boyunca yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen katılımcılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

* Muğla'da Recai Güreli Caddesi'ndeki Kız Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

ZUMBA DANSLI KUTLAMA

* İzmir'de öğrenciler ve vatandaşlar, dansçılar eşliğinde, dünyada ilk kez Kolombiyalı dansçı ve aerobik-step eğitmeni Beto Perez tarafından hareketli müzik eşliğinde çeşitli aeorobik ve step hareketleriyle uygulanan ve ''zumba'' adını verdiği dansla sağlıklı yaşama adım attı.

* Kayseri'de İnönü Parkı'nda düzenlene etkinliğe katılanlar, kendilerine dağıtılan elmalardan yedikten sonra "Gadasını Aldığım Yürümesi Bedava" yazılı pankartı taşıyarak yürüdü.

* Kocaeli'de kamu çalışanları, yöneticiler ve vatandaşlar, Sekapark'ta başlayan yürüyüşle, Cumhuriyet Mahallesi'ne kadar yaklaşık 5 kilometre yürüdüler.

* Van'da, Van Gölü sahilinde 45 dakikalık yürüyüş organize edildi.

Renkli sloganlar

Dünya Yürüyüş Günü'nde, her şehir farklı sloglanla etkinlik düzenledi. Birbirinden ilginç sloganların bazıları şöyle:

* Van: 'Ne Otirisiz Haydi Yürüyağ''

* Muğla: ''Hareket edivcez gari''

* Bartın: ''Gıvracuk ol, sağlıklı gal''

* Erzurum: ''Segirt Gardaş Segirt''

* Kocaeli: ''Kocaeli sağlığa yürüyor''

* Kayseri: "Gadasını Aldığım Yürümesi Bedava"

* Edirne: ''Abe hareket edin be ya''


12 yıl önce