|

Hadise favoriler arasında

Türkiye'nin her yıl güçlü isimlerle Erovision'a katıldığını söyleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU) Erovision Şarkı Yarışması Başkanı Svante Stockselius, Hadise'nin şansının yüksek olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 7/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 6/05/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Hadise favoriler arasında
Hadise favoriler arasında

Avrupa Yayın Birliği (EBU) Erovision Şarkı Yarışması Başkanı Svante Stockselius, TRT'nin yarışmaya her yıl iyi performans sergileyen güçlü sanatçılar gönderdiğini belirterek, Türkiye'yi yarışmada temsil edecek Hadise'nin favoriler arasında göste-rildiğini söyledi. Stockselius, Moskova'da 16 Mayıs'ta yapılacak finalde puanların ilk kez, yüzde 50'şer ağırlıkla tele-oylama ve jüri oylarıyla belirleneceğini ve bu sistemin gelecek yıllarda da devam ettirileceğini belirtti. Türkiye'nin Avrupa'daki vatandaşları sayesinde her yıl tele-oylama sayesinde çok puan toplamasının bu durumdan olumsuz et-kilenmeyeceğini ifade eden Stockselius, "TRT her yıl zaten güçlü, iyi performans gösteren, kaliteli ve iyi koreografiye sahip sanatçılarla katılıyor. Nitekim Hadise de bu yılın favorileri arasında gösteriliyor" diye konuştu.

Stockselius, 2003 yılındaki Eurovision yarışmasına çok zorlu yarışmacıların katıldığını ancak Sertap Erener'in olağanüstü performansıyla birinciliği kazandığını belirtti. Gelecek yıl yarışmaya daha çok yerel değil, uluslararası üne sahip kişilerin katılımını sağlamaya çalışacaklarını belirterek, "Türkiye 2010'da Tarkan'ı yollarsa çok sevinirim" dedi.



15 yıl önce