|

Hasan Nail Canat sevgisi dinmedi

Yerli ve millî bir tiyatronun Türkiye'de yaygınlaşması için ömrünü adayan tiyatro ve sinema sanatçısı Hasan Nail Canat, vefatının 10. yılı münasebetiyle yâd ediliyor.

Yeni Şafak
16:44 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 16:54 - 2/12/2014 Salı
Yeni Şafak

ESKADER’in “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde düzenlediği anma toplantısına tiyatromuzun ve sinemamızın bir çok emektarı ve sanatçısı katılacak. Program Timaş Kitapkahve’de (Cağaloğlu) 4 Aralık Perşembe günü saat 18.00'de başlayacak.


“Bir ideal, gönül, inanç, sanat ve dâvâ adamı olarak Hasan Nail Canat” programının konuşmacıları, Mehmet Atalay, Hasan Canat, Mehmet Safa Canat, İsmail Güneş, Birol Gürgül, Fatih Koç, Üstün İnanç, Abdurrahman Şen, Nazif Tunç, Mesut Uçakan, Mehmet Uyar, İsmail Yeşilbağ ve Bünyamin Yılmaz olacak. Toplantıyı Mehmet Nuri Yardım yönetecek. Alayköşkü Caddesi, No.5 Cağaloğlu adresinde gerçekleşecek olan program hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonları arayabilecek, sanatalemi.net, medeniyetimiz.com veya bizimsemaver.com sitelerini ziyaret edebilecekler.


TİYATRO’YA ADANAN ÖMÜR

25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri’de doğan ve bu ilde başladığı sanat hayatını İstanbul’da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar Altunizade Kültür Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu’nda oyunlarını sahneliyordu. Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, ‘Keloğlan’, ‘Sokak Kızı Elif’, ‘Mindrella’, ‘Süper Bekçi’ gibi çocuk oyunları ile “Bir Avuç Ateş”, ‘Demedim mi?’, ‘Metropol ve Kadın’ adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. ‘Gül Yarası’, ‘Yaralı Serçe’, ‘Yasemen’ kitaplarının yazarı Canat, ‘Bize Nasıl Kıydınız?’, ‘Siyah Pelerinli Adam’ gibi sinema filmleri ile ‘Camgöz’, ‘Deli Yürek’, ‘Ekmek Teknesi’, ‘Müslüman'ın 24 Saati’ adlı TV dizilerinde rol almıştı.

#‘Keloğlan’
#‘Sokak Kızı Elif’
#‘Mindrella’
#‘Demedim mi?’
#‘Metropol ve Kadın
#Hasan Nail Canat
9 yıl önce