|

İdama 2 saat kala kurtuldu

ABD'de 20 yıl boyunca cinayetle suçlanan Troy Davis, idamdan son anda kurtuldu. Tanıkların ifadelerini 'şüpheli' bulan hakim, vicdanının sesini dinledi ve infaza 2 saat kala idamı erteledi.

Dış Haberler
00:00 - 25/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 24/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
İdama 2 saat kala kurtuldu
İdama 2 saat kala kurtuldu
HAKİMİN DİKKATİ KURTARDI

ABD'nin Georgia eyaletinde bir polisi öldürmekle suçlanan Troy Davis, idam edilmeyi beklerken hakimin son anda aldığı kararla büyük sevinç yaşadı. Eyalet Yüksek Mahkemesi, 1989'da polis memuru Mark MacPhail'i öldürdüğü iddia edilen Davis'in idam cezasını, infaza 2 saat kala askıya aldı. Hakim, 39 yaşındaki Davis'i suçlayan görgü tanıklarının ifadelerini geri çekmesi üzerine araştırmasını derinleştirdi ve 'şüpheli' ifadeleri dikkate alarak idam kararını erteledi. Davis'in masum olduğuna inanan çok sayıda kişi, kararı coşkuyla karşıladı.


“BUNU BİR DAHA YAPMAYIN”

Hapiste geçirdiği uzun yılların oldukça zor geçtiğini anlatan Davis, infaza dakikalar kala idam kararının durdurulduğunu açıklayan telefon görüşmesinden sonra neye uğradığını şaşırdı. İnfaz hazırlığı başladığında tir tir titrediğini söyleyen Troy Davis, adaletin her zaman kendisinden yana olduğunu bildiğini ifade etti. Davis, "Günlerdir ölüm saatimi bekliyordum. İnfaza 2 saat kala idamı durdurdular. Bundan sonra yeni bir süreç başlayacak ama karar tamamen değişmeli. Böyle bir şeyi bir daha yaşamak istemiyorum" dedi.



16 yıl önce