|

Japonlardan müthiş buluş

Japonya''da organ nakli konusunde önemli bir çalışma yapıldı. Çalışmada nakledilen organın vücut tarafından reddedilmesi önlenecek.

.
00:00 - 4/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:44 - 3/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
Japonlardan müthiş buluş
Japonlardan müthiş buluş

Japon uzmanlar, organ naklini kolaylaştıracak bir buluşa imza attı. Uzmanların geliştirdiği yeni teknikle, vücudun nakledilen organı reddetmesinin önünü geçiliyor. Ayrıca organ nakli yapılan kişinin de ömür boyu ilaç kullanmasına da gerek kalmıyor.

İLAÇ ORANI DÜŞTÜ

Japonya''da yayımlanan Asahi gazetesinin haberine göre, Hokkaido ve Juntendo Üniversitesi''nden uzmanların ortaklaşa geliştirdiği tekniğin kan hücrelerinin yönlendirmesi üzerine kurulu olduğu kaydedildi. Organ nakli reddinde kan hücrelerinin önemli bir rol oynadığı kaydedildi. 10 hasta üzerine yapılan çalışma çerçevesinde 4 hasta, organ nakli sonrası herhangi bir ilaç kullanmazken, diğer 6''sı da altı ay içinde ilaç oranını önemli miktarda düşürdü.

ÇALIŞMA BAŞARILI

Hokkaido Üniversitesi''nden Profesör Satoru Todo ile Juntendo Üniversitesi''nden Profesör Ko Okumura''nın ortaklaşa geliştirdiği yöntemde organ nakli öncesi hem alıcı hem de vericinin beyaz kan hücreleri alınıyor. Bu iki kan hücreleri ortaklaşa yetiştiriliyor. Organ naklinden 2 hafta sonra, bu yeni kan hücreleri alıcının vücuduna enjekte ediliyor. Kasım 2010''dan beri hastalar üzerinde yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlandığı kaydedildi.


11 yıl önce