|

Kalbine ilaç kulağına pil babasına iş lazım

Küçük İlay, kalbi için ilaç, işitme engelini ortadan kaldıran cihaz için iki günde üç pil kullanmak zorunda. İşsiz olan babası kızının pil ihtiyacını karşılayamadığı için, İlay zaman zaman sessiz dünyasında yaşıyor

Aa
00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:23 - 17/01/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Kalbine ilaç kulağına  pil babasına iş lazım
Kalbine ilaç kulağına pil babasına iş lazım

Anne, Ayla Kaplan, İlay'ın dünyaya geldikten kısa bir süre sonra morarmaya başladığını, hastaneye başvurduklarında kızının kalbi delik doğduğunu öğrendiklerini söyledi. İlay'ın bir yıl içinde kalp ameliyatı olduğunu, kalp kapakçığının ve damarlarının değiştiğini söyleyen Ayla Kaplan, o günden sonra çocuğun yaşamına sorunsuz devam edebilmesi için günde iki defa kalp ilacı kullanmak zorunda kaldığını ifade etti.

KULAKLARI DUYMUYOR

Ayla Kaplan, ilacı kullandıktan sonra, 9 aylıkken kızın kulaklarının da duymadığını fark ettiklerini dile getirerek, çocuğun 11 aylıkken kulak ameliyatı olduğunu, ameliyat sonrasında İlay'a işitme cihazı takıldığını ifade etti. Çocuğun bu cihaz sayesinde duyabildiğini ancak konuşamadığını anlatan anne Kaplan, işitme cihazı için 4 günde bir 5 TL'lik 6 pil aldıklarını kaydetti. Kızının rutin kontrollerinin hastaneler tarafından ücretsiz yapıldığını söyleyen Ayla Kaplan, "18 yaşına kadar hastaneler kızıma ücretsiz bakıyor. İşitme cihazı için pil aslında sosyal güvenlik kurumları tarafından karşılanabiliyor ama eşim işsiz olduğu için herhangi bir sosyal güvencesi yok. Borçlarımız var. Borçlar nedeniyle yeşil karta başvuramıyoruz” dedi.



15 yıl önce