|

Kerevizin faydaları: Kereviz nelere iyi gelir?

Yeşil yapraklı sebzeler arasında yer alan kereviz, tam bir şifa deposu. Lezzetiyle sofralardan eksik olmayan kereviz vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Hatta içerisindeki yüksek sıvı oranıyla vücudun günlük sıvı oranının yüzde 25’ini karşılıyor. Doğal bir antioksidan olan kereviz, hem sindirim sistemi hem de organlardaki iltihaplanmayı azaltıyor. Peki, kerevizin faydaları neler? Kereviz nelere iyi gelir?

14:49 - 17/09/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:09 - 17/09/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv / Kereviz
Fotoğraf: Arşiv / Kereviz
Kereviz, hem besleyici hem düşük kalorili hem de ekonomik bir ürü olarak pazar tezgahlarında dikkat çekiyor.
.
Kerevizin enfeksiyon, sindirim zorlukları, tansiyon, artrit, gut ve kas krampları ile mücadelede etkin yardımcı içeriğe sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, kanser, yaşa bağlı görme kaybı, kalp hastalıkları ve kalp krizi gibi risklere karşı da koruyucu olduğunu açıkladı. Peki,
olan kerevizin faydaları neler?
Kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Kereviz yeşil yapraklı sebzeler arasında antioksidandan görevi gören özelliğe sahip. Yapısında olan potasyum, manganez, sodyum gibi çok sayıda mineral kerevize olan ilgiyi arttırmakta. A ve K vitamini açısından da oldukça zengin. Bu yüzden

Kerevizin faydaları neler?

Vücutta böbrek üstü bezleri çalıştırarak sinir ve yorgunluğa iyi gelen kereviz, kanı pisliklerden arındırarak yüz bölgesi başta olmak üzere vücutta çıkan sivilcelerin giderilmesine de fayda sağlıyor.

Karaciğer şişliğini gideren kereviz, organın yorgunluğunu da alıyor.

Sarılığın giderilmesinde de önemli rol oynayan kereviz, böbreklerin aktif olarak çalışmasını sağlıyor ve fazla suyu dışarı atıyor.

Böbreklerde yer edinen kum ve taşı döküyor.

Ayrıca kilo problemi olan bireylerin de yemek menülerinde özellikle seçtiği kereviz zayıflamada yardımcı oluyor.

Kereviz nelere iyi gelir?

Hem ucuz, hem de her derde deva bir besin olan kereviz hücre hasarını onarıyor. Rafine ve işleme tabi tutulmuş besinlerin vücudumuzda oluşturduğu hasarı onaran kereviz, pek çok hastalığa karşı koruyucu ve tedaviyi destekleyici özelliklere sahip bir besin. Kereviz ayrıca inflamasyonu düşürücü, kan basıncını dengeleyici, kanser riskini azaltıcı ve yaşla birlikte ilerleyen görme kaybına da iyi geliyor.



#Kerevizin faydaları?
#Kereveriz nelere iyi gelir?
#Kereviz
4 yıl önce