|

Kimse 20 yaşında olduğuna inanmıyor

Aslında 20 yaşında olan fakat 50-60 yaşlarında görünen Zara Hartshorn, nadir görülen bir hastalıkla mücadele ediyor. Lipodistrofi isimli hastalık nedeniyle cildi kırışan Zara Hartshorn, ameliyat oldu. Sokakta birçok hakarete maruz kaldığını söyleyen genç kız, artık yaşıtları gibi görünüyor.

Yeni Şafak
12:05 - 16/09/2018 Pazar
Güncelleme: 12:25 - 16/09/2018 Pazar
Diğer
20 yaşında olan genç kız çocukluğunda yaşadığı hastalık nedeniyle
20 yaşında olan genç kız çocukluğunda yaşadığı hastalık nedeniyle

Zara Hartshorn nadir olarak rastlanan lipodistrofi hastalığını çocukluğundan bu yana yaşıyor. Cildi sarkan ve kırışan Zara Hartshorn, 20 yaşında olmasına rağmen yaşından çok daha büyük görünüyor. Zara'nın iki kız kardeşi de aynı hastalıkla savaşıyor.


The Sun'ın haberine göre, dişleri dökülen genç kız için bir estetik ve gençleştirme planı yapıldı. Sokakta “büyükanne”, “maymun” diye taciz edildiğini söyleyen genç kız, önce Dr. Abhimanyu Garg isimli ABD’li uzman doktorla, daha sonra cerrah ­Robert Ersek’le görüştü. Ersek, genç kadına kendisini ücretsiz ameliyat edebileceğini söyledi. Tedavi gören Zara, Sunday Mirror’a verdiği demeçte, “Şimdi akranım olan genç kızlarla aynı görünüyorum. Sonunda kendimi genç kız gibi hissediyorum” diyor.

Zara Hartshorn'un ameliyat sonrası son hali:

Lipodistrofi nedir?

Lipodistrofiler, normal yağ metabolizmasının rahatsızlığından kaynaklanan, deri altındaki yağ (adipöz) dokusu yitimine neden olan, ender görülen bir grup bozukluktur. Şeker hastalığı gibi diğer metabolik bozukluklar da görülebilir. Lipodistrofi doğuştan olabilir veya sonradan edinilebilir; vücudu bütünüyle etkileyebileceği gibi kısmi ya da bölgesel de olabilir.

Lipodistrofinin bir türü, AİDS’le ilgili hastalıklarda kullanılan, proteinleri parçalayıp enzim oluşumunu engelleyen ilaçlarla tedavi gören kişilerde görülür. Yağ, boyun arkasında biriktiğinde, göğüs ve mide dokusu büyürken; yağ kaybından dolayı yüz, kollar ve bacaklar zayıflar. Diğer belirtiler arasında çatlamış dudaklar, deri kuruluğu, kilo kaybı ve dışarı fırlayan toplardamarlar bulunmaktadır. Bu ilaçların neden bu tür etkileri olduğu bilinmemektedir.

#Lipodistrofi
6 yıl önce