|

Kitaplık

00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:20 - 4/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kitaplık
Kitaplık
Bilim takdir edilmediği yerden göçer

Filozofların Prensi olarak anılan büyük alim İbn Sînâ'yı anlatan kapsamlı çalışma Say Yayınları'nın Fikir Mimarları dizisinden çıktı. Şeyh el-reis unvanlı İbn Sînâ'nın yaşamı ve bilim serüveni hakkındaki çalışmayı Dil ve Tarih-Coğrafya Fak. Felsefe Bölümü Bilim Tarihi Anabilim Dalı profesörlerinden Hüseyin Gazi Topdemir gerçekleştiriyor. Kitap, 'İbn Sînâ'nın Yaşamı ve Yapıtları', 'Şeyh El Reis: Bilim Takdir Edilmediği Yerden Göçer' başlıklı üç bölümden oluşuyor. Topdemir'in hazırladığı İbn Sînâ kitabı, Platon, Aristoteles ve Yeni Platonculuğun temsilcisi Plotino'nun görüşlerine dayanan usçu bir felsefe geliştiren alimi, daha yakından tanımak için önemli bilgiler veriyor.

İbn Sînâ

Doğunun Sönmeyen Yıldızı

Hazırlayan: Hüseyin Gazi Topdemir,

Say Yayınları 2009


Büyük çözülmeyi yaşıyoruz

Francis Fukuyama, Büyük Çözülme adlı kitabında boşanma, hırsızlık, adam öldürme, uyuşturucu gibi çağın en büyük problemlerini insanın doğasından başlayarak toplumsal düzenin yeniden oluşturulmasına kadar irdeliyor. 'İnsan Doğası ve Toplumsal Düzenin Yeniden Oluştu-rulması' alt başlığını taşıyan kitapta Fukuyama, çağdaş kapitalist toplumların ahlâk ilişkilere yönelik sorunlarının, ekonomik ilişkinin yapısında yatmadığını savunuyor.

Büyük Çözülme

Francis Fukuyama,

Çev: Hasan Kaya,

Profil Yayıncılık,

455 sayfa


Fuzuli'yi bulmak isteyenlere

“Bu Alamet İle Bulur Beni Soran”, Türk ve dünya edebiyatının en büyük isimlerinden biri olan Fuzuli'nin eserine dair kıymetli makalelerden bir seçki ve aynı zamanda Fuzuli ve eserleri hakkında yapılmış bilimsel çalışmaların bibliyografyası. Kitap, özelde Fuzuli, genelde ise Klasik Türk Edebiyatı üzerine çalışma yapanlara edebiyat okurlarına ve Türk edebiyatına ilgi duyan herkese sağlam bir kaynak niteliğinde.

Bu Alamet İle Bulur Beni Soran-Fuzuli Kitabı

Müjgan Çakır/ Hanife Koncu

Kesit Yayınları

632 sayfa


Bu kadar çok tipi bir arada görmediniz

Ben Adamı Tipinden Tanırım adlı kitap , öğrenci , öğretmen, anne-baba, karı-koca, kayınvalide,yaşlı teyze-amca,komşu, aşık, tezgâhtar, müşteri, dinledikleri müzik türüne göre tipler, iklimlere göre insan, mesleğiyle bütünleşmiş insan, otobüs yolculuğunda rastlanan insan tipi gibi yüzlerce farklı karakteri barındırıyor. Fulya Taşçeviren , Türklere has insan tiplerini mizahi yönden anlattığı bu kitabında , çarpıcı tespitler de var.

Ben Adamı Tipinden Tanırım

Fulya Taşçeviren

Carpe Diem Kitap

200 sayfa


Çocukluğun modernleşmesine sosyolojik bakış

Prof. Dr. Bekir Onur bu çalışmasında çocukluğun modernleşmesi olgusunu gelişim psikolojisi ile çocukluğun tarihi arasında köprüler kurarak inceliyor. Yazar, ele aldığı konu çocukluk olduğu için, hepsi birbirine bağlı toplumsal hareketlilik, kentleşme, okullaşma, dünyevileşme (laikleşme), akılcılık ve aydınlanma etkenlerini öne çıkarıyor. Bunun nedenini ise, günümüzün gelişim psikolojisinde ve çocuk sosyolojisinde çocuğun “aktif” bir varlık olarak görülmesine bağlıyor. Temel soru ise bu aktif varlığın modernleşme sürecinde yer alıp almadığı, hatta rol oynayıp oynamadığı sorusu. İşte bu kitabın konusu da bu sorunun tartışılmasından oluşuyor.

Türk Modernleşmesinde Çocuk

Bekir Onur

İmge Kitabevi

371 sayfa


ÇOK SATAN KİTAPLAR

Aşk/ Elif Şafak/Doğan

Açlık Oyunları/Suzanne Collins/ Pegasus

Kater-i Matem/İskender Pala/Kapı

Çivisi Çıkmış Dünya/ Amin Maalouf/Yapı Kredi

Yitik Hazine Kaşifi / Fuat Sezgin /İrfan Yılmaz/ Yitik Hazine

Yeniay/ Stephenie Meyer/ Epsilon

Macbeth /William Shakespeare /NTV

Devlet-i Aliye/ Prof. Dr. Halil İnalcık/ İş Bankası

Şişmansanız Sebebi Var/Yasemin Soysal/Klan

Bitkisel Kürler Rehberi/İbrahim Adnan Saraçoğlu/Saraçoğlu Enj. Danışmanlık


YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

Rosa/Knut Hamsun/Can

Beni Yalnız Sen Anlarsın/Emma Burstal/Epsilon

Meyaser'in Uçuşu/Yavuz Ekinci/Doğan

Karanlık Sular/Andrew Grossman/Turkuvaz

Ötelerde Sen/Vesile Bolaç/Sistem

Lanark/Alasdair Gray/ Metis

Arıza/Sinem Ersever/Alfa

Diyaloglar/Platon/Remzi

Farmakon/Dirk Wittenborn/Ayrıntı

Mağlubu Anlatmak/İslam Çupi/İletişim


D&R Store, NT Mağazaları, Kabalcı, İmge, Pandora ve Mavi Ağaç Kitabevleri'nden derlendi.


15 yıl önce