|

Masum değiliz hiç birimiz

Hollywood’un iki efsanesi Anthony Hopkins ve Al Pacino ile ünlü oyuncu Josh Duhamel’ın başrollerini paylaştığı Hesaplaşma, bir grup insanın dava sürecinde yaşadığı hırs, intikam ve çıkarlarla örülü olayları konu ediyor. Shintaro Shimosawa, kimi hata ve klişeler barındıran ilk uzun metrajlı filmini yine de vasatın üzerine çıkarmayı başarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 00:09 - 28/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Son yıllarda sayıları artan hukuk konulu filmlerden olan Hesaplaşma (Misconduct), daha çok TV dizileriyle tanınan ünlü oyuncu Josh Duhamel ile Hollywood'un iki efsanesi Anthony Hopkins ve Al Pacino'yu bir araya getiren iddialı bir aksiyon-gerilim filmi. Bu hafta seyirci karşısına çıkan ve Shintaro Shimosawa'nın ilk uzun metraj denemesi olan film, ilaç endüstrisinin devlerinden Pierson Pharmaceuticals'ın bulaştığı büyük bir davanın izini sürüyor.



Ben Cahill, New Orleans'da prestijli bir hukuk firmasında çalışan genç ve hırslı bir avukattır. Çocuklarını kaybetmelerinin ardından sorun yaşadığı eşiyle evliliği kötü gidiyordur. İlaç endüstrisinin devlerinden Pierson Pharmaceuticals'ın bulaştığı büyük bir davayı almaya karar veren Ben, eski kız arkadaşı ile şirketin CEO'su Charles Denning'in tarafı olduğu tehlikeli ve karmaşık bir dizi olayın içine sürüklenir.



HIRS ÇABUK BULAŞIR!


Hesaplaşma, hemen her yönüyle Hollywood tarzı kotarılmış bir ilk yapım. Filmin ilk yarısı bilindik bir dizi olayla ilerlerken, ikinci yarısından itibaren değişen olay örgüsü seyirciyi bir anda gizemli bağlantıların içine sürüklüyor. Finale doğru artan tempo, ilginç sürprizler ve yer değiştiren karakterler, olayların seyrini bir anda değiştirerek davayı zor bir bulmacaya dönüştürüyor. Bir yandan insanoğlunun hırs, intikam, kıskançlık gibi duygularla olan imtihanını tartışan Hesaplaşma, diğer yandan da bu duyguların yol açtığı yıkımlara dikkat çekiyor. Film, kötücül duyguların bulaşıcı taraflarını da deşifre etmeye çalışıyor ve bazen en masum duyguların ardında büyük suçların yatabileceği gerçeğini hatırlatıyor.



USTA İŞİ KURGU




Her ne kadar ilk uzun metrajlı filmi olsa da, yönetmen Shintaro Shimosawa, hareketli ve katmanlı kurgusuyla ortaya iyi bir iş çıkarıyor. Özellikle ikinci yarıdan itibaren gerilim ve aksiyonla harmanladığı olay örgüsünü başarılı görüntülerle destekleyen yönetmen, ne yazık ki zaman zaman klişe diyaloglar, kimi mantık dışı bağlantı ve ayrıntılarla da filmini zaafa uğratıyor. İlk filminde Anthony Hopkins ve Al Pacino gibi iki usta oyuncularla çalışma imkanı bulan yönetmen, her ne kadar büyük bir yapım çıkaramasa da usta işi kurgusu ve yer yer özgünleşen senaryosu ve ustaların başarılı oyunculuklarıyla filmini vasatın üzerine çıkarmayı başarıyor.



EFSANELER YAŞLANMAZ




Anthony Hopkins, Pierson Pharmaceuticals'ın CEO'su Charles Denning rolüyle ustalığını konuştururken, avukatlık bürosunun yöneticisi rolüyle seyirciyi selamlayan 75 yaşındaki Al Pacino, efsanelerin yaşlanmayacağı gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor.



İyi olan kazansın




Bu yıl 88.'si düzenlenecek Oscar Ödülleri bu gece yapılacak törenle sahiplerini buluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun tartışmalara sahne olan adaylık süreci Oscar'a işaret olarak yorumlanan Altın Küre Ödülleri heyecan ve merakı doruğa çıkardı.



FAVORİ; DİRİLİŞ


Bu yıl 12 dalda aday gösterilen Diriliş (The Revenant), ödüllerin en iddialı adayı. Geçtiğimiz yıl Oscar'da Birdman'la En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan Alejandro Gonzalez Inarritu, bu yıl da aynı dallarda aday gösterildi. Bu yılın favorilerinden olan Mad Max: Fury Road, 10 dalda aday olurken, diğer bir iddialı yapım Ridley Scott imzalı Marslı da ödüllere 7 dalda aday gösterildi.





HERKES ÖDÜL PEŞİNDE


Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, bu yıl bir kez daha En İyi Erkek Oyuncu dalında aday olurken, Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (Marslı), Michael Fassbender (Steve Jobs) ve Eddie Redmayne (Danimarkalı Kız) ödül bekleyen diğer adaylar olarak dikkat çekiyor. Cate Blanchett, adaylık geleneğini bu yıl da bozmadı ve Carol filmindeki performansıyla En İyi Kadıncı Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Aynı dalda aday gösterilen diğer oyuncular ise şunlar; Brie Larson (Gizli Dünya), Jennifer Lawrence (Joy), Charlotte Rampling (45 Yıl) ve Saoirse Ronan (Brooklyn).



OSCAR TAHMİN LİSTESİ


Öte yandan sinema yazarları da kendi geleneklerini bozmayarak tahminlerini bir bir yazmaya başladı. Bu gece sahiplerini bulacak ödüller için 'hak ettiğine inandığım' ve 'almasını beklediğim' bazı sonuçlar için tahminlerim şöyle;



EN İYİ FİLM

İnandığım: Mad Max: Fury Road


Beklediğim: The Revenant

EN İYİ YÖNETMEN

İnandığım: George Miller


Beklediğim: Alejandro G. Inarritu


EN İYİ UYARLAMA SENARYO

İnandığım: Room


Beklediğim: Room


EN İYİ ÖZGÜN SENARYO

İnandığım: Spotlight


Beklediğim: Spotlight


EN İYİ KADIN OYUNCU

İnandığım: Cate Blanchett


Beklediğim: Brie Larson


EN İYİ ERKEK OYUNCU

İnandığım: Leonardo DiCaprio


Beklediğim: Leonardo DiCaprio


EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

İnandığım: Mark Rylance


Beklediğim: Sylvester Stallone


EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

İnandığım: Jennifer Jason Leigh


Beklediğim: Jennifer Jason Leigh


YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM

İnandığım: Son of Saul (Macaristan)


Beklediğim: Son of Saul (Macaristan)


EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ

İnandığım: The Revenant


Beklediğim: The Revenant


EN İYİ GÖRSEL EFEKT

İnandığım: Mad Max: Fury Road


Beklediğim: Star Wars: Güç Uyanıyor


EN İYİ KURGU

İnandığım: Spotlight


Beklediğim: Spotlight





#Leonardo DiCaprio
#Hollywood
#Shintaro Shimosawa
#Misconduct
#Hesaplaşma
#Anthony Hopkins
#Al Pacino
#The Revenant
8 yıl önce