|

Mekke’nin ilk panoramik albümü

Türk fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut, Mekke’nin son on yılda geçirdiği tüm değişiklikleri fotoğraflayarak dünyanın ilk ve tek panoramik fotoğraf albümüne imzasını attı.

Yeni Şafak
11:58 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 4/02/2016 Perşembe
Diğer

İslam coğrafyasına giden fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflardan oluşan Abdülhamit Han Fotoğraf Arşivi'nden aldığı ilhamla yola çıkan Orhan Durgut, Mekke'nin 2006-2016 yılları içinde havadan ve karadan çekilmiş fotoğraflarını topladı.



Panorama Mekke-i Mükerreme albümünü hazırlamak için 11 yıl önce Suudi Arabistan'a yerleştiğini belirten Durgut, Mekke'ye yerleşmesinin 2. yılında Mekke Belediyesi'nden fotoğraf çekmek için resmi izin alarak çalışmalara başladığına dikkati çekti.





Orhan Durgut ayrıca albümün Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacağını, sadece fotoğraflardan oluşmayıp detaylı bilgilere de yer verileceğinin altını çizdi.





Mekke'nin son on yılını albümdeki fotoğraflarla kayıt altına aldığını dile getiren Durgut, "Ben bu albümü kendi isteğimle, Ümmet-i İslam için hazırladım. İlgilenen, basmak isteyen bir kurum olursa görüşebilirim tabii. Herkesin görmesini, kütüphanelerde yer almasını da isterim" diye konuştu.



#Mekke
#Kabe
#Orhan Durgut
#Panaromik
9 yıl önce